Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-hack: contouren was nog nooit zo makkelijk

Eindeloos blenden? Dat is niet meer nodig met deze beautyhack.

Contouren moeilijk? It doesn't have to be, als we deze TikTokker mogen geloven. Volgens Megan Lavallie kun je de perfecte schaduw op je wangen creëren met een heel eenvoudige methode.

Contour hack

Contouren kan best een grote stap zijn om in je beautyroutine op te nemen. Niet alleen moet je de kleuren weten te vinden die perfect bij jouw gezicht passen, ook moet je de schaduw precies goed aanbrengen om de juiste accenten te leggen. Hoe begin je daarmee? TikTokker Megan Lavallie laat zien dat het geen onbegonnen werk hoeft te zijn. In een video die bijna 7,5 miljoen keer is bekeken, legt ze uit dat je met één stip op je wang al heel ver komt.

Geen rechte lijn

Je zet dus geen 'intense' rechte lijn, maar simpelweg één stip. Die stip blend je vervolgens uit over je wang en that's it. Moet te doen zijn, toch? De contour die Megan gebruikt is de Charlotte Tilbury Contour Wand.

https://www.tiktok.com/@meganlavallie/video/7043880635001425198

Waar je die ene stip precies moet zetten? "Er is een plek op je wang waar, als je er een gaatje doorheen zou prikken, je je kaak zou raken." Dat punt moet je hebben dus. "Als je het zachtjes blendt, kun je een optisch hoger jukbeen creëren die er zacht uitziet. Soms kan een rechte lijn vanaf je oor er iets te intens uitzien."

Beautyhacks

In de comments is te lezen dat de hack voor veel mensen goed werkt, al heeft het trucje – let's be honest – geen slagingspercentage van 100 procent. Dat houdt niet tegen dat Megan lekker aan de weg timmert als beauty-TikTokker. Haar profiel staat vol met useful hacks, van tips voor de perfecte wenkbrauwen tot een tutorial voor de iconische nineties smokey eye. TikTok bij de hand, beauty stash in de aanslag en experimenteren maar!

Bron: Teen Vogue, Amayzine | Beeld: BrunoPress