Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: The Tinder Swindlers Shimon Hayut wil eigen datingshow op tv

Say what?!

Na het zien van The Tinder Swindler zijn we nog steeds een beetje in shock van alle praktijken van Shimon Hayut. Hij is er zelf (blijkbaar) behoorlijk koeltjes onder. De Tinder-bedrieger ziet een Hollywoodcarrière namelijk wel zitten. En dan in de vorm van – ja echt – een datingshow.

Roem uitbreiden

Volgens TMZ wil The Tinder Swindlers Shimon Hayut zijn new found Netflix-roem gebruiken voor een Hollywoodcarrière. Bronnen die dichtbij de oplichter staan vertelden de online krant dat hij een contract heeft getekend bij een talentmanager, dat-ie een boek wil schrijven, een podcast wil hosten en dat hij – hou je vast – de ster in een datingshow wil zijn. That’s right, hij wil vrouwen laten strijden om zijn hart.

Shimons manager is Gina Rodriguez van Gitoni Inc, en de website van de talent manager stelt inderdaad dat ‘Simon Leviev‘ – de naam die hij gebruikte om vrouwen op te lichten – een van haar cliënten is. Volgens TMZ bespreken Shimon en Gina momenteel de mogelijkheden voor een datingshow en met zijn podcast de do’s en don’ts van daten bespreken.

Oplichterijen

Shimon werd bekend nadat de documentaire The Tinder Swindler op 2 februari op Netflix verscheen. Hij zou naar verluidt vele vrouwen hebben opgelicht die hij op Tinder ontmoette, waaronder Cecilie FjellhøyPernilla Sjohol en de Nederlandse Ayleen Koeleman, de drie vrouwen die hun verhaal in de Netflixdocu deelden.

Shimon zocht op de app naar vrouwen en deed alsof hij de erfgenaam van LLD Diamonds was. Hij won de harten van de vrouwen voor zich met zijn charme en zijn royale lifestyle. Om vervolgens te doen alsof hij diep in de problemen zat, om zo de zakken van de vrouwen leeg te kloppen. Hij zou door de jaren heen meer dan 10 miljoen dollar hebben gestolen.

Nooit veroordeeld

Simon werd nooit veroordeeld voor zijn misdaden tegen Cecilie, Pernilla en Ayleen. De drie vrouwen hebben daarom na de release van de documentaire een GoFundMe-pagina opgezet om zo hopelijk een deel van het geld terug te krijgen dat van hen was gestolen. Ze hopen daarmee 600.000 dollar op te halen. Op dit moment staat de teller op 131.259 dollar.

Bron: TMZ | Beeld: The Tinder Swindler