Mascha Feoktistova over therapie: ‘Ik heb de diagnose PTSS gekregen’

'Ik heb best een heftig leven, het is fijn om daar met een professional over te kunnen praten.'

Lees ook

Niet alleen op het gebied van fysieke gezondheid gooiden Mascha Feoktistova en hubby Gregor het roer onlangs volledig om, ook mentale gezondheid staat hoog op de prioriteitenlijst. Aan Happy in Shape vertelt de beautyvlogger openhartig over therapie, mental health, en haar nieuwe levensstijl.

Gezond lichaam

Vorig jaar besloten de vlogger en haar man Gregor hun levensstijl totaal om te gooien. “We waren allebei heel veel aangekomen en begonnen overgewicht te krijgen. Ik ben helemaal voor body positivity en je lichaam accepteren zoals het is. Maar ik vind wel dat je lichaam gezond moet zijn, en dat was het bij Gregor en mij niet echt meer.” Ze begonnen met WW (voorheen Weight Watchers) en zijn nog altijd blij met die keus. “Eigenlijk leer je hierdoor opnieuw te eten. Ik zal altijd blijven snacken, alleen heb ik nu wel geleerd om het met mate te doen.”

PTSS

Een ander dagmenu aanhouden is niet het enige dat Mascha doet voor een healthy lifestyle. Ook is ze met therapie begonnen om zich mentaal goed te voelen. “Ik volg therapie en dat doet me heel veel goed. Na mijn traumatische bevalling (de schouder van Mascha’s kindje bleef achter haar schaambot steken waardoor ze er niet uit kon, red.) heb ik de diagnose PTSS gekregen. Ik ben EMDR-therapie gaan volgen en de schatting was dat ik zes tot tien sessies nodig zou hebben. Inmiddels heb ik er tien gehad en heb ik besloten om door te gaan.”

Heftig leven

De vlogger gebruikt de therapie nu vooral om haar mentale gezondheid te onderhouden. “Ik heb best een heftig leven met het vloggen, het herkend worden op straat en alles wat daarbij komt kijken. Het is fijn om daar met een professional over te kunnen praten.” Mascha vindt dat iedereen, ongeacht of je problemen hebt of niet, eens therapie zou moeten proberen. “Ik kan het iedereen aanraden om in therapie te gaan. Volgens mij lopen heel veel mensen rond met onverwerkte trauma’s en die belemmeren je onwijs in je leven.”

Zuinig op je lijf

Goed zorgen voor haar body en mind is dus haar motto voor 2022. “Uiteindelijk is je lijf het enige wat je hebt, dus ja, je moet daar wel een beetje zuinig op zijn. En nogmaals, daar hoort ook genieten bij. Ik ben heel erg van het vinden van een goede tussenweg, daar knap je mentaal ook van op. Doordat ik gezonder ben gaan leven, ben ik meer gaan nadenken over mezelf en besloot ik in therapie te gaan. Ik geloof echt dat het allemaal met elkaar in verband staat!”

Bron: Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook