Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dankzij dit trucje blijft de geur van je parfum veel langer hangen

TikTok to the rescue!

Vind jij dat je signature scent net iets te snel vervliegt? No worries, ook daar bestaat natúúrlijk een TikTok-trucje voor. Met een heel eenvoudige hack kun je voortaan de hele dag door je favoriete parfum opsnuiven.

Langer genieten van de geur

Soms moet je best diep in de buidel tasten voor een flacon van je lievelingsparfum Dan is het natuurlijk wel zo fijn als je er optimaal van kunt genieten. Vervliegt jouw lievelingsluchtje sneller dan je zou willen? TikTok helpt ons weer eens uit de brand! Volgens een filmpje op het platform schijnt vaseline namelijk dé truc te zijn om de geur van je parfum langer vast te houden. Breng wat vaseline aan op je huid en spray daar je parfum op, in plaats van direct op de huid. Klinkt easy, maar werkt het echt?

@erinduganjurchak Reply to @desert_willow did you know this perfume hack to make it last longer?? #beauty #perfume #makeup #vaseline ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] - Hoàng Read

Hoe werkt het?

Een eenvoudige manier om te testen of deze hack echt z'n beloftes nakomt, is natuurlijk door hem simpelweg te proberen. Maar we spoilen alvast: ja, het werkt écht. Beautydeskundige Anita Bhagwandas legt het uit in The Guardian. "'s Ochtends bracht ik vaseline aan op de ene pols maar niet op de andere, en sprayde ik mijn licht bloemige parfum op beide polsen. Aan het einde van de dag rook de pols met vaseline nog veel sterker." Ook bij een houtachtige geur slaagt de test. "Het valt niet te ontkennen dat de hack echt werkt", is dan ook het oordeel van de beauty expert. 

Goed bewaren

Nu we toch bezig zijn om het meeste uit onze parfums te halen: Wist je dat de manier waarop je jouw scent bewaart ook een grote invloed heeft op hoe lang een flacon meegaat? Als we Mark Knitowski, parfum-guru van Victoria's Secret, mogen geloven, is het belangrijk om je parfum op een bepaalde plek te bewaren. “Om je parfum zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je hem het best bewaren op een koele, donkere plek. Bijvoorbeeld in de koelkast. Zo kun je ervoor zorgen dat je geurtje tot twee jaar langer meegaat. Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest”, legt Mark uit. Daarnaast kun je het flesje inwikkelen met aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan.

Carl Groenewald, de parfumambassadeur van Dior, is het eens met Knitowski. “Zodra je een parfum hebt gekocht en deze ongeopend is, moet je 'm bewaren op een koele plek. Het liefst in de originele doos”, zegt hij. “Als je dit doet, kun je je parfum tot twee jaar bewaren.” Good to know!

Bron: METRO, The Guardian, Marie Claire | Beeld: Pexels