Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Swipen zonder foto: Tinder lanceert nieuwe 'blind date'-functie

Zou jij het durven?

Hoewel een beschrijving in een bio of muziekvoorkeur een grote rol kan spelen in het naar rechts swipen van onze potentiële lover, bekijken we (to be honest) als eerste de foto's. En juist dat onderdeel laat Tinder weg in een gloednieuwe functie. Blind daten, maar dan dus online.

Blind date

Naar links of rechts swipen op basis van foto's is bij deze gloednieuwe functie van Tinder niet meer mogelijk. De datingapp lanceert een functie waarbij singles gekoppeld worden op basis van wat ze gemeen hebben. Hoe dit precies werkt? Door het beantwoorden van vragen en door spelletjes te spelen, worden gebruikers gekoppeld. Besluit je allebei te willen matchen, dan pas krijg je elkaars foto te zien.

Hilarische vragen

Mocht je denken: wát cheesy. Dat valt dus eigenlijk wel mee. Vragen als: 'Wat zoek jij in een partner?' worden tijdens de spelletjes namelijk niet gesteld. Je kunt juist hilarische vragen over het dagelijks leven verwachten. Vragen als 'Waar doe jij ketchup op?' of 'Hoe vaak mag je een shirt dragen zonder te wassen?' voeren namelijk de boventoon.

Komen veel van jullie antwoorden overeen, dan kun je met iemand gaan chatten – aka een digitale blind date. Na dit gesprek (waar een timer aanhangt) krijg je de mogelijkheid om een match aan te gaan. En pas dán kun je de foto's van de andere gebruiker zien.

Groot succes

Klinkt misschien gek, maar volgens Tinder heeft deze nieuwe functie nu al succes. Gebruikers zouden namelijk tijdens de testfase van de functie 40 procent meer matches maken in vergelijking met de normale manier.

Good to know: de functie is op dit moment nog niet in Nederland beschikbaar, maar zal wel héél binnenkort lanceren in ons land. Wij zijn benieuwd!

Bron: TagMag | Beeld: Emily in Paris (Netflix)