Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bizar: deze video laat zien hoe belangrijk heat protection voor je haar is

Voortaan laten we deze stap écht niet meer achterwege.

Geen heat protection spray gebruiken voordat we de stijltang in onze lokken zetten? Daar denken we na het zien van deze video echt wel anders over. Haarstyliste Becky Strong deelt een shocking video.

Hittebescherming

Waarschijnlijk is het geen nieuws voor je: voor je naar een stijl- of krultang grijpt, kun je het beste een beschermende spray aanbrengen in je haar. Sla je deze stap stiekem toch wel eens over? Think again. We snappen dat je graag een beetje vaart achter je hair care routine zet, maar geen hittebescherming gebruiken is een echte no-go, laat een haarstyliste zien in een bizarre reel op Instagram.

Verschillende sprays

In de video gebruikt haarstyliste Becky Strong verschillende heat protection sprays op stroken thermisch papier – het soort papier dat ook voor kassabonnen wordt gebruikt en dat erg gevoelig is voor warmte, net als onze lokken. Op een deel van het papier gebruikt ze een spray, een ander deel laat ze onbehandeld. Vervolgens gaat Becky met een stijltang over de stroken. Op de plekken waar geen heat protector wordt gebruikt, verschroeit het papier onmiddellijk. Waar wél spray is aangebracht, blijft het papier mooi wit.

Verschillende favorieten

Wij weten het zeker: na het zien van deze video slaan we onze heat protection nooit meer over. Ren jij ook meteen naar de winkel voor een goeie spray? In haar Instagrampost verklapt Becky meteen een aantal favorieten: Olaplex No 6, Redken Big Blowout, R+Co High Dive en Oribe Soft Lacquer. Niet de goedkoopste merken, maar zeker de investering waard voor iedereen die niet op beschadigde lokken zit te wachten.

Bron: Glamour UK | Beeld: Pexels