BN’ers betuigen massaal steun aan Jaimie Vaes

Onder andere Olcay Gulsen, Jim Bakkum en Kim Feenstra spreken zich uit over de beelden die rondgingen op social media.

Lees ook

Veel bekende Nederlanders steken Jaimie Vaes een hart onder de riem na de beelden die zondagavond rondgingen op social media. Ook het management van Jaimie en Lil Kleine heeft inmiddels van zich laten horen.

Bewakingsbeelden

Afgelopen zondag deelde Yvonne Coldeweijer bewakingsbeelden in haar Instagram Stories, waarop te zien zou zijn dat Lil Kleine het hoofd van een vrouw tussen een autodeur klemt, dit zou vermoedelijk om Jaimie gaan. Jorik Scholten (de echte naam van Lil Kleine) is inmiddels aangehouden op verdenking van mishandeling, meldt AD. Het management van Jaimie en Jorik heeft inmiddels ook van zich laten horen.

“Ook wij hebben de beelden gezien die zijn verspreid via social media”, bevestigen ze aan de krant. “Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.”

Hart onder de riem

Op social media roept de vermeende mishandeling al veel reacties op. Onder andere Jim Bakkum liet van zich horen: “Ik zag net beveiligingsbeelden van een artiest die zijn vriendin aan haar haren de auto uittrok tijdens een ruzie. Ik was daar niet bij en ik weet de aanleiding ook niet. Maar ik voel dat ik even iets kwijt wil aan wat heren. Even voor álle duidelijkheid: wat een vrouw ook tegen je zegt, en hoe kwaad ze je ook maakt, fysiek blijf je te allen tijde met je poten van haar af. Ik was echt in shock na het zien van deze beelden, wat een disrespect naar in het algemeen de vrouw, maar in dit geval naar de moeder van je kind. Kappen man…” Ook Olcay Gulsen deelt een boodschap in haar Instagram Stories: “Liefde hoort geen pijn te doen.”

“Mijn maag draaide net om bij het kijken”, schrijft Miljuschka Witzenhausen. “We kunnen dit niet ontzien. Vorige keer wisten we het. Maar hadden we geen beelden van het moment. Nu zien we het. Ik hoop zo dat dit goed en snel eindigt. Want dit is niet oké.” Model Kim Feenstra hoopt dat deze beelden voor verandering zullen zorgen: “Ik hoop dat Nederland na het zien van deze beelden net zo stellig is en blijft als dat Nederland doet met betrekking tot The Voice.” Ook voormalig The Voice-coach Anouk spreekt zich uit. “Herwin je vrijheid na jaren van giftige, mentale, fysieke mishandeling.”

Vooruitkijken

In zijn Instagram Stories deelt Koen Kardashian een uitgebreide boodschap voor zijn goede vriendin Jaimie. “Lieve Jaimie, Ondanks dat ik er altijd voor je heb geprobeerd te zijn in goede en slechte tijden, wist ik niet altijd hoe. Hier is namelijk geen handboek voor. Het monster waar jij de afgelopen jaren mee te maken hebt gehad is nu eindelijk voorbij. En dat gun ik je. Ik hoop dat je nu vooral vooruit kunt kijken, je veilig kan voelen en dat je weer de weg vindt om te kunnen stralen. Ik hoop op gerechtigheid lieve Jaimie. Je bent zo’n mooi mens. Genoeg is genoeg. We doen dit samen, ik hou van je.”

Ben je zelf slachtoffer van huiselijk geweld, dan kun je 24/7 Veilig Thuis bellen: 0800-2000 en chatten via veiligthuis.nl, of bel 112 bij direct gevaar.

Bron: AD, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook