Zo krijg je weer glanzende, stralende lokken in de winter

Dag droge wintercoupe.

Lees ook

Klaar met droge gespleten punten en coupe pluis in de winter? Wij ook. Met de tips van Cotril’s haarexpert Mariya Denysova krijg je weer glanzende, stralende lokken.

Draag een muts

Mariya: “Net als je huid kan ook je haar in de winter wel wat extra love & care gebruiken. Temperatuurwisselingen van binnen naar buiten, de hoge luchtvochtigheid en de gure wind maken je lokken droog en broos. Een eerste snelle en handige tip is daarom: draag een muts.”

“In Nederland doen we dat normaal gesproken als het sneeuwt of vriest, maar zodra de temperatuur daalt, doet een muts of capuchon al wonderen voor je lokken. Zo bescherm je je haar direct tegen agressieve weeromstandigheden.”

Hydrateren

“Je haar wordt bovenal droog doordat het geen hydratie meer uit de lucht kan halen. Zowel de buitenste als binnenste haarschubben gaan dan openstaan waardoor keratine – een lichaamseigen proteïne die onder andere in je haar, huid en nagels zit – uit je lokken verdwijnt. En juist die keratine zorgt voor gezonde, stralende lokken.”

“Wil je hier thuis direct wat tegen doen, zorg dan dat je je huis goed bevochtigt. Denk aan een luchtbevochtiger of waterblokken aan de verwarming. Maar ook kamerplanten kunnen hieraan bijdragen, die zorgen voor zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid.”

Was je haar niet te vaak

“Daarnaast is het belangrijk om je haar niet vaker dan één tot maximaal twee keer per week te wassen. Let dan ook zeker op de temperatuur. Want ja, natuurlijk is het lekker wakker worden onder een warme douche, maar heet water is voor je haar en huid vrij slecht. Zet de watertemperatuur dan ook niet hoger dan 37 graden, anders drogen je lokken nog meer uit.”

“En natuurlijk verwen je je haar in de winter vooral met extra hydraterende, voedende haarproducten. Vermijd daarom agressieve stoffen als sulfaten, siliconen of alcohol. Bij Cotril hebben we bijvoorbeeld de Hydralijn, met onder andere een shampoo, masker en een verzorgingsspray. Deze lijn voedt je haar echt optimaal dankzij antioxidanten als granaatappelextract, aardbei-extract en vitamine E. O, en nog een tip: als je je haar wast, was dan echt alleen je hoofdhuid.”

“Veel mensen brengen de shampoo ook in de lengte aan, maar dat hoeft niet. Het enige wat vies wordt, is je hoofdhuid. Breng een shampoo dus alleen aan op je hoofdhuid, even goed inmasseren en uitspoelen. Vervolgens droog je je haar licht, zodat het handdoekdroog is en breng je een masker aan.”

Cotril
Hydra Hair Fragrance €19,95 (100 ml) Cotril – Texture Spray €21,50 (250 ml) Cotril – Curl Sheet Mask €9,50 (35 g) Cotril

Masker

“Als je een masker direct op nat haar aanbrengt, zit er nog te veel water tussen de haarschubben waardoor het product niet optimaal kan worden opgenomen. Verdeel over de punten, lengtes en hoofdhuid – het masker uit de Hydralijn van Cotril verzwaart namelijk niet, maar voedt wel intensief – en laat vijf tot tien minuten intrekken.”

“Is je haar echt erg broos of droog, doe dan een kapje om je haar of gebruik bijvoorbeeld een kant-en-klaar sheet mask voor je haar. Plof neer op de bank om te Netflixen en laat het masker rustig een paar uur intrekken. Et voilà, daar zijn je stralende, gezonde lokken weer.”

Productie: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook