Dit zijn de leukste last-minute ideeën voor Valentijnsdag

Nog geen plannen voor morgen? Grazia to the rescue!

Lees ook

Morgen is het weer zover: Valentijnsdag! Of jij nu een lover hebt of niet, je kunt er niet omheen. Ben jij al helemaal voorbereid op de meest romantische dag van het jaar, of heb je eigenlijk nog geen idee wat je gaat doen? No worries, wij helpen je op weg met een aantal leuke én goedkope ideeën.

Klein gebaar, grote betekenis

Een romantische Valentijnsdag hangt niet af van dure en uitgebreide cadeaus. Het draait immers om de liefde! Als je regelmatig wegzwijmelt bij een romantische film of serie, dan zou je haast denken dat Valentijnsdag de dag is waarop iedereen álles uit de kast haalt. Dure diners, droomreizen, juwelen waarvan je een maand de huur kunt betalen – alles komt voorbij. Maar let’s be honest: dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. En ook niet iedereen wordt even blij van een groot cadeau in plaats van een welgemeend kleinigheidje. Hoewel zo’n over the top dag leuk kan zijn, kun je ook je liefde laten blijken op een heel andere manier.

Herinneringen

Maak bijvoorbeeld een lijst van alle lieve, leuke en mooie dingen die je waardeert aan je lover. Schrijf deze per pagina op in een mooi notitieboekje en laat ruimte voor nog meer mooie dingen. Dit kun je ook doen met je favoriete herinneringen samen. Extra leuk: als je regelmatig foto’s maakt van jou en je lief, dan kun je deze vaak makkelijk vanaf je telefoon printen bij winkels zoals HEMA of Kruidvat. Zo gepiept dus! Een paar uurtjes plakken in een leuk fotoalbum en voilà: zo heb je opeens een ontzettend persoonlijk en romantisch cadeau.

Leuke activiteiten

Natuurlijk kun je ook samen iets leuks ondernemen. Geen tijd of geld meer om te reserveren bij een romantisch restaurant? Maak dan de all time favourite maaltijd van je partner klaar. Opdienen met een mooi gevouwen servet, je beste serviesgoed en een kaarsje op tafel en you’re ready to go!

Ook kan het hartstikke leuk zijn om gewoon een mooie wandeling te maken. Hoewel het waarschijnlijk behoorlijk koud is op Valentijnsdag, hoeft dat de pret niet te drukken. Plan een mooie route langs een cafeetje om onderweg van een mok warme chocolademelk te genieten. Of doe je partner een activiteit cadeau. Weet je bijvoorbeeld dat je lover graag een keer verwend wil worden in de wellness? Of dat je partner een bijzondere of spannende workshop wil doen? Dan is dit hét moment om ze zo’n ervaring cadeau te doen. Dat kan met een kant-en-klaar cadeaupakketje of een eigengemaakte waardebon. Kortom: genoeg leuks te verzinnen! Heb jij al (grote) Valentijnsplannen?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook