Volgens TikTok zouden we highlighter op onze kaken moeten aanbrengen

Dit zou dé truc zijn voor een kaaklijn à la Bella Hadid.

Lees ook

Een goede highlighter mag niet ontbreken in onze make-uproutine. Een beetje op de jukbeenderen, op de cupid’s bow en een kleine shimmer aan de binnenkant van je oog doet wonderen. Maar wist je dat je highlighter ook zou moeten aanbrengen op je kaaklijn?

Strakkere kaaklijn

TikTok heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot het medium waar je terecht kunt voor allerlei filmpjes. Van grappig tot informatief, en alles wat daar tussenin zit. Zo zien we nu dat je door je kaken te highlighten ineens een optisch veel strakkere kaaklijn kunt krijgen.

In een video op TikTok vertelt Jaclyn Forbes wat het met je gezicht kan doen wanneer je ook je kaken accentueert met wat highlighter. Het resultaat? Een strakke kaak à la Bella Hadid.

@jaclynforbes

would u try jaw highlighter?! #viralmakeup #bellahadid #charlottetilbury #2022makeuptrends

♬ original sound – Jaclyn Forbes

Trend

“Deze foto van Bella Hadid breekt het internet”, legt ze uit in haar video. In een DIY-video laat ze uitbundig zien hoe ze haar gezicht highlight. “Zie je die kaakmarkeerstift gloeien?!” De video is inmiddels al meer dan 2,3 miljoen keer bekeken en duizenden mensen geven aan de trend ook geprobeerd te hebben.

Je kunt voor de ‘Jaw highlighting‘-trend natuurlijk een normale highlighter gebruiken in poedervorm, maar make-up artist Tamara Janeli raadt een highlight-stift aan. “Wees voorzichtig met markeerstiftformules, want niet elk product geeft hetzelfde effect”, zegt ze. “Vermijd het gebruik van zeer glanzende producten, omdat het meer shine creeërt en minder glow“, zegt ze. En dat is niet nodig bij deze trend, omdat je hier van tevoren ook al contourt.

Zo creëer je de look

Hoe je de highlighter het beste kunt aanbrengen? Begin door je kaak een beetje te contouren met concealer of foundation. “Breng heel licht aan en meng dat naar beneden”, legt make-up expert Thompson-Tubridy aan Bustle. “Dit helpt om een ​​contrast te creëren voor de pop of highlight.”

Zodra je je contour hebt aangebracht, breng je een klein beetje van de highlighter (het liefste dus de stift) op het kaakbot aan. Wat de juiste manier betreft, stelt Thompson-Tubridy voor om een ​​paar kleine puntjes highlighter aan te brengen en het langs de kaaklijn van boven naar buiten te mengen. “Blend het naar je oren toe en zorg ervoor dat je het niet te dicht bij de lippen brengt”, zegt ze.

Na de eerste glow-laag kun je alvast testen of de highlighter goed zichtbaar is. “Schijn met de zaklamp van je telefoon op je gezicht om te zien of de highlighter glimt”, zegt ze (je kunt ook een ringlicht gebruiken). Als dat nog niet zo is, kun je nog een laag aanbrengen tot je wel tevreden bent. Simpel, right?

Bron: Bustle, TikTok, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook