Marvin en Ferdi blikken terug op huwelijksaanzoek

'Ferdi had gezegd dat hij me voorlopig nog niet ten huwelijk zou vragen', deelt Marvin.

Lees ook

Een van de meest romantische momenten van Prince Charming seizoen 2 vond toch wel plaats in de eerste aflevering, waarin Ferdi op één knie ging voor zijn grote liefde Marvin. Aangezien de meest romantische dag van het jaar weer voor de deur staat, besloten we met Marvin en Ferdi terug te blikken op dit speciale moment. 

Voorbereidingen

Een huwelijksaanzoek om u tegen te zeggen: zo kunnen we het aanzoek van Ferdi aan Marvin het best omschrijven. In een romantische setting in Italië gaf Marvin zijn grote liefde het jawoord. Maar hoe kwam dit idee eigenlijk tot stand? “We werden door de productie van Prince Charming benaderd of we het leuk zouden vinden om een kleine rol te hebben in de start van het tweede seizoen”, begint Ferdi als we met hem en Marvin bellen. “Dus daarvoor zouden wij naar Italië gaan.” 

Ferdi vervolgt dat hij en Marvin het er weleens over hadden gehad dat ze allebei de wens hebben om ooit in het huwelijksbootje te stappen. “We hebben elkaar in Italië leren kennen met allemaal camera’s om ons heen, en even zouden we weer teruggaan naar zo’n moment. Toen dacht ik: ‘Als ik Marvin ten huwelijk wil vragen, is dit een heel mooi moment.’ Daarnaast kun je net even wat meer uitpakken dan bij een ‘gewoon’ aanzoek. En alles staat nu ook op beeld, dus we kunnen het altijd terugkijken. Het was gewoon perfect, maar ook heel spannend.” 

Geheimhouden 

Tot het moment van het aanzoek aanbrak, moest Ferdi zijn plan voor zich houden. Iets wat hij wel lastig vond. “Ja, zeker weten! Ik had ook een ring bij me, dus die moest ik ook al verborgen houden. En als ik ergens heel enthousiast over ben, wil ik dat meteen delen. Normaal gesproken is Marvin degene met wie ik alles deel, maar dat kon nu natuurlijk niet.” 

Ferdi wilde zijn aanzoek met mooie woorden aan Marvin beginnen. Zijn ‘tekst’ oefende hij daarom onder de douche, als hij even alleen was. Iets wat Marvin achteraf als hint had kunnen zien. “We waren ons die avond aan het klaarmaken voor de opnames. Ferdi stond heel lang alleen maar een beetje stil onder de douche. En dat terwijl we haast hadden!”, lacht Marvin. 

Aanzoek 

Als de avond dan is aangebroken denkt Marvin dat hij Chris (de prins van het tweede seizoen) zal ontmoeten. “Ik vertelde de productie nog dat ik zo’n zin had om de nieuwe prins te ontmoeten en dat ik heel benieuwd was naar hem. De producenten zeiden alleen tegen me: ‘Het wordt heel mooi en leuk.’ Zij wisten natuurlijk al lang wat er ging gebeuren.”

Als de opnames van start gaan, weet Marvin alleen van de productie waar hij moet staan. Als de camera draait, denkt hij dat Chris degene is die de trap afloopt, maar dat blijkt Ferdi te zijn. “Hij dacht: ‘Ooh, dan gaan we Chris zeker samen ontmoeten”, lacht Ferdi aan de telefoon. “Ook toen ik aan mijn tekst begon, viel het kwartje niet meteen.” 

“Pas na vier zinnen dacht ik: ‘Zal hij me dan ten huwelijk vragen?’”, voegt Marvin eraan toe. “Dat zie je ook aan me. Vanaf dat moment schoot ik vol en werd ik emotioneel. Ik keek daarom maar omhoog om mijn tranen weg te knipperen. Ik dacht: ‘Straks vraagt hij me helemaal niet ten huwelijk en sta ik daar te janken’”, lacht Marvin. “Maar uiteindelijk was het zo mooi en lief wat hij allemaal zei dat het niet anders kon. Volgens mij zei ik al ‘ja’ voordat Ferdi de vraag helemaal had gesteld.” 

Onverwachts 

De heren hadden het eerder al eens over trouwen gehad. Maarre, zag Marvin het aanzoek dan echt niet aankomen? “Nee, absoluut niet. Ik was in Italië lekker aan het genieten; we waren voor het eerst sinds lange tijd in het buitenland. En daarnaast was dit ook onze eerste vakantie. Ik was met niks anders bezig. Plus: Ferdi had een keer gezegd dat hij me voorlopig niet ten huwelijk ging vragen. We wilden eerst het huis afhebben en dan verder kijken.” Ha! Is dat even anders gelopen. 

Laatste nieuws

Zie ook