Vanaf déze datum is de nieuwe Costa!!-film te zien

Can't wait!

Lees ook

Voor veel mensen behoort Costa! nog tot het jeugdsentiment, maar inmiddels ligt er een gloednieuwe versie klaar. De film zou eigenlijk begin dit jaar al in premiere gaan, maar dat is vanwege een onverwachte lockdown uitgesteld. Gelukkig hoeven we nu niet lang meer te wachten tot hij in de bios verschijnt.

Nieuwe datum

Vorig jaar december kondigde het toen nog demissionaire kabinet onverwacht een nieuwe lockdown af, waardoor de première van Costa!! helaas niet door kon gaan. Maar er is goed nieuws: want vanaf 28 april draait de film dan ein-de-lijk in de bioscoop, zo heeft producent NL Film laten weten.

Het is toch een stukje nostalgie dat we voelen bij deze film – hoewel het geen vervolg is op de populaire film uit 2001. Het verhaal speelt zich namelijk twintig jaar later af, maar wél op dezelfde locatie en met dezelfde personages. Deze keer zijn de hoofdrollen voor Katja Schuurman (die in 2001 ook in Costa! speelde) en Abbey Hoes.

Filmgeschiedenis

Makers van de film hebben alles uit de kast getrokken om ook deze film tot een succes te maken, waaronder een fantastisch rijtje acteurs en actrices. Zo zien we onder meer Roeland Fernhout, Soy Kroon, Oscar Aerts, Tina de Bruin en Stephanie van Eer in de nieuwe Costa!!-film.

Het is namelijk niet zomaar iets waar een vervolg op komt. De film uit 2001 is namelijk een mijlpaal te noemen in de Nederlandse filmgeschiedenis. De komedie over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou heeft destijds 700.000 bezoekers getrokken.

Het verhaal

Het verhaal van de tweede Costa!! (inderdaad, met twee uitroeptekens in plaats van één) gaat opnieuw over Katja, die in Costa! Frida speelde. Frida was destijds een propper op het party-eiland, maar is in de gloednieuwe versie als moeder van Anna (Abbey Hoes) te zien. Anna reist af naar de Spaanse kust om met bestie Bibi (Stephanie van Eer) de zomer te vieren. Wij kunnen niet wachten tot-ie in de bios te zien is!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Costa!

Laatste nieuws

Zie ook