Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marvin en Ferdi over relatie: ‘Bizar wat er in een jaar allemaal kan gebeuren’

Verliefd, verloofd en (bijna) getrouwd.

Ze wonen samen, kochten een huis en ze zijn verloofd; en dat in een jaar tijd. Prince Charmings Marvin en Ferdi zijn gelukkiger dan ooit. Aangezien de meest romantische dag van het jaar voor de deur staat, werd het hoogtijd om even met de heren te bellen over hoe ze het afgelopen jaar hebben ervaren.  

Samenwonen 

“Het is eigenlijk nog te vroeg om het over de toekomst te hebben, maar we hebben het al wel een keertje over samenwonen gehad”, vertelde Marvin een jaar geleden, vlak na Prince Charming-reünie, aan Grazia. Inmiddels zijn Marvin en Ferdi een jaar verder en hadden ze nooit durven dromen dat ze nu samenwonen, een huis hebben gekocht én verloofd zijn. 

“Zo snel kan dat gaan, hè”, lacht Marvin aan de telefoon. “Van tevoren kun je zoiets natuurlijk nooit bedenken.” Voor de liefde vertrok Marvin naar het hoge Noorden, waar Ferdi al woonde. Iets wat toch wel even lastig was. “Ik heb een heel hechte band met mijn familie en vrienden. Dat ik hen moest achterlaten was wel een dingetje. Maar als je voor je grote liefde verhuist, wordt het al een stuk makkelijker. Nu ik in Groningen woon ben ik heel blij. Het is fijn om hier te wonen. Ook duurde het helemaal niet lang om hier te aarden.” 

Huis kopen 

Marvin en Ferdi lieten er geen gras over groeien, maar wie nam eigenlijk het voortouw in het samenwonen? “Dat is wel Ferdi geweest”, deelt Marvin terwijl te horen is dat Ferdi op de achtergrond lacht. “Het is wel snel gegaan, maar tegelijkertijd voelt het niet alsof het allemaal zo snel ging. Laatst hadden we het er nog over: binnen een jaar zijn we gaan samenwonen, hebben we een huis gekocht – dat we nu aan het verbouwen zijn – en zijn we verloofd! Het is wel bizar wat er allemaal in één jaar kan gebeuren", vertelt Ferdi. 

Maarre, samen een huis kopen én verbouwen is niet niks. Helemaal als je nog niet zo heel lang samen bent. “Misschien komt dat ook wel omdat ik een ondernemer ben”, verklaart Ferdi. “Als ik iets in mijn kop heb, moet het meteen gebeuren. Eigenlijk ging ik rustig naar huizen kijken en toen ik wat tegenkwam dacht ik: ‘Ja! Dat huis moeten we kopen!’ Daar ben ik achteraf heel blij mee. Als ik nu om me heen kijk is de huizenmarkt alweer zo anders. Er is niks meer te koop waar we wonen.” 

Marvin en Ferdi zijn inmiddels een half jaar bezig met verbouwen. De twee besloten namelijk het huis helemaal op de schop te nemen om er hún huis van te maken. “Het is nu bijna klaar”, deelt Ferdi. “Het wordt gewoon echt een paleisje. We hebben alles verbouwd; het is nu helemaal onze eigen smaak. Ik heb helemaal zin in om er te gaan wonen, maar eerst gaan we op vakantie. Als we terugkomen van Curaçao gaan we verhuizen.” 

Struggles

Er wordt weleens gezegd dat samen klussen de ultieme relatietest is. Geldt dat eigenlijk ook voor Ferdi en Marvin? “We hebben gelukkig wel een beetje dezelfde smaak", vertelt Marvin. “Eigenlijk ging het bij ons heel goed. We hebben weleens een klein ruzietje gehad, en dat ging dan helemaal nergens over”, lacht Ferdi. “Het ging dan een keer over een kozijn of welke kleur we een muur wilden verven, maar gelukkig hebben we wel een beetje dezelfde smaak.” 

Samenwonen is niet niks. Helemaal als je nog niet lang samen bent. Zo kun je opeens achter bijzondere gewoontes van je wederhelft komen, of valt het je op dat je lief niet heel nauwkeurig het huishouden doet. Gelukkig kunnen Marvin en Ferdi daar niet over meepraten. “Eigenlijk hebben we nooit struggles gehad. Ook niet in het begin. We kennen elkaar natuurlijk vanuit een lockdown-situatie. En omdat Prince Charming nog bij Videoland werd uitgezonden konden we nergens samen naar toe. Al voordat we gingen samenwonen, waren we daarom al 24/7 bij elkaar”, verklaart Marvin.

Omdat de twee door de lockdown en het programma alleen thuis samen konden zijn, was de stap om samen te gaan wonen niet meer zo groot. Daarnaast speelde de afstand ook een rol. Zo woonde Marvin in Limburg en Ferdi in Groningen. Als de heren elkaar wilden zien, kon dat niet alleen voor een avondje. “Als het normale leven weer van start zou gaan, en we elkaar alleen in het weekend zouden zien, was dat wel heel weinig. Vandaar dat je dan ook makkelijker de keuze maakt om te gaan samenwonen.” 

Beeld: Instagram Marvin en Ferdi