Efrain en Aylin: ‘Na Temptation Island moesten we nog wel veel verwerken’

Het programma heeft een grote impact gemaakt op hun relatie.

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat Efrain en Aylin in Temptation Island: Love or Leave de ultieme relatietest aangingen. Hoewel hun avontuur niet bepaald soepel verliep, zijn ze het enige Temptation-stel dat nog samen is. Aan Grazia vertellen ze openhartig hoe het nu tussen hun gaat.

Ultieme relatietest

Efrain en Aylin besloten aan Temptation Island: Love or Leave mee te doen om te kijken of zij wel echt de ware voor elkaar zijn. Zo wist Efrain niet of hij Aylin kon vertrouwen als ze een paar drankjes op had en andersom wist Aylin niet of ze de ‘eerlijke player’, zoals Efrain zichzelf noemde, wel voor de volle honderd procent kon vertrouwen. Dat Efrain binnen no time een sterke klik voelde met single Shallie, droeg hier natuurlijk niet aan bij. Op een gegeven moment besloot Aylin het zelfs uit te maken in het programma, maar uiteindelijk heeft de liefde tussen hen overwonnen.

“Wij zijn het enige koppel dat Temptation Island heeft overleefd, dus dat zegt wel hoe sterk onze liefde is”, vertelt Efrain openhartig als we hem en Aylin bellen. De tortelduifjes vertellen dat het nu hartstikke goed tussen hen gaat. “Eigenlijk wel beter dan voor Temptation Island“, aldus Efrain. “Voor ons gevoel kan nu niets ons nog breken, want we hebben de ultieme relatietest overleefd. Het gaat heel goed met ons. De bloem is aan het bloeien, het wordt eigenlijk alleen steeds maar mooier.”

Traumatische ervaring

Toch kwam het stel niet helemaal zonder kleerscheuren thuis van Temptation Island. “Na Temptation was er wel een periode dat we het nog even moesten verwerken”, vertelt Aylin openhartig. Vooral het terugzien van de beelden was lastig. “Het is niet leuk om erop terug te kijken. Vooral voor Aylin niet, met alles wat ze heeft meegemaakt. Maar voor mij ook niet, want het is niet leuk om haar zo verdrietig te zien”, deelt Efrain.

“Het was best een traumatische ervaring”, gaat hij verder. “Als single er naartoe gaan is natuurlijk de beste ervaring, want je hebt niets te verliezen. Maar samen met je partner… dat is niet leuk om daarop terug te kijken.”

Geen spijt

Desondanks hebben Efrain en Aylin er geen spijt van dat ze mee hebben gedaan aan het programma. “Ik heb niet echt spijt van mijn deelname, maar ik vind het wel spijtig hoe bepaalde dingen zijn gelopen”, laat Efrain weten. Zo heeft hij met verbazing zitten kijken hoe zijn ‘fling’ met Shallie in beeld werd gebracht. “In het programma leek het echt alsof we een liefdesklik hadden en dat we het zó goed met elkaar konden vinden op een lover manier, terwijl het eigenlijk gewoon vriendschappelijk was. En zo zag Shallie het ook”, legt Efrain uit. Hij vindt het dan ook jammer dat het programma dit zo anders deed voorkomen.

Ook Aylin heeft er geen spijt van dat ze de ultieme relatietest is aangegaan. “Ik sta altijd zo in het leven: alles gebeurt met een reden en je kunt van alles leren. Ook fouten zijn weer lessen”, vertelt de beauty openhartig. Al zou ze niet zo snel opnieuw meedoen aan Temptation Island. “Het was toch wel veel heftiger dan ik had verwacht. Het lijkt op televisie allemaal veel makkelijker, maar je bent daar zonder mensen die je kent. Twee weken lang heb je met niemand contact en je kan niemand om advies vragen die jou en Efrain kennen. Het is echt een andere situatie dan waar je in het dagelijkse leven in terechtkomt, wat het een stuk heftiger maakt.”

Beeld: Temptation Island

Laatste nieuws