Kom maar door: ‘Vanaf volgende week horeca langer open’

Het kabinet wil het einde van de maand af van de meeste coronamaatregelen.

Een leven voor de coronacrisis, het lijkt al zolang geleden. Uit eten, lekker lang tafelen en spontaan ’s avonds nog naar de kroeg, we kunnen het ons bijna niet meer voorstellen. Toch zou dit binnenkort maar zo weer eens kunnen. Volgens Haagse insiders hoopt het kabinet eind van deze maand afscheid te nemen van de meeste coronamaatregelen en zouden er vanaf volgende week al versoepelingen voor onder andere de horeca aankomen. Hallelujah!

Nederland van het slot af

Weer naar de kroeg, ’s avonds laat naar de bioscoop of naar een concert, het lijkt erop dat dit binnenkort weer mogelijk is. Het kabinet heeft namelijk als doel om aan het eind van deze maand de meeste coronamaatregelen af te schaffen. Volgens Haagse bronnen moeten er nog definitieve besluiten worden genomen, maar zou het kabinet er onder andere aan denken om het coronatoegangsbewijs en de anderhalvemeterregel te laten vervallen. Vanaf 25 februari zouden festivals en evenementen dan weer mogelijk worden, ware het wel met een negatieve test.

Horeca langer open

Waarschijnlijk zal het vervallen van de coronamaatregelen in kleinere stappen gebeuren. Zo klinken er geluiden dat het kabinet volgende week al de eerste versoepelingen gaat aankondigen. Vanaf volgende week vrijdag mogen de horeca en cultuursector dan weer langer openblijven. Nu moeten de restaurants, cafés, theaters, bioscopen en musea nog om 22.00 uur hun deuren sluiten, maar dat zou een paar uur later kunnen worden. Tot hoe laat precies, is nog niet besloten, maar mogelijk zal dit 23.00, 00.00 of 01.00 uur worden. Ook zou het vanaf volgende week niet meer verplicht zijn om te blijven zitten, dus haal je favo dansschoenen maar weer uit de kast!

Thuiswerken

Naast versoepelingen voor de horeca en cultuursector lijkt het er ook op dat het thuiswerkadvies komt te vervallen. Na twee jaar lang tegen de muren van je woning aan te hebben gekeken, is het toch wel fijn om weer naar kantoor te kunnen. Ook komt volgens Haagse insiders het advies om maximaal vier personen thuis te ontvangen te vervallen. Enne, dat maakt verjaardagen toch wel ietsje gezelliger, if you ask us.

Nieuwe persconferentie

Zoals altijd moeten we nog even een slag om de arm houden wat betreft deze nieuwe versoepelingen. Het is natuurlijk nog afwachten of de versoepelingen ook daadwerkelijk tijdens de komende persconferentie aangekondigd zullen worden. Die vindt plaats op dinsdag 15 februari om 19.00 uur ’s avonds.

Het belooft in ieder geval een bijzondere te worden, premier Rutte is namelijk niet aanwezig. Niet omdat hij op de bank ligt met corona, maar hij moet aanwezig zijn bij het debat over de Regeringsverklaring in de Eerste Kamer. Bovendien zegt hij het te willen ‘normaliseren’ dat hij niet het voortouw neemt tijdens de persconferenties. Het woord is volgende week dinsdag dus aan de nieuwe minister van Volksgezondheid, mister Ernst Kuipers. Wij kijken nu al uit naar de grafiekjes!

Bron: NOS, RTL Nieuws, Cosmopolitan | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws