Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van Squid Game? Dan moet je deze serie ook zien

Squid Game meets The Walking Dead.

Heb jij Squid Game ook in één ruk uitgekeken en wacht je met smart op het vervolg? Helaas is het tweede seizoen nog niet in zicht, maar gelukkig kun je je in de tussentijd vermaken met de nieuwe Netflix-serie All of Us Are Dead. Deze Zuid-Koreaanse horrorserie bevat minder kinderspelletjes dan Squid Game, maar mínstens zoveel bloed.

All of Us Are Dead

Met bijna 150 miljoen kijkers wereldwijd is Squid Game op zijn zachtst gezegd een succes te noemen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er een tweede én een derde seizoen van komen. Door het daverende succes van de Zuid-Koreaanse serie besluit Netflix in 2022 een flink aantal nieuwe K-drama's te lanceren. Eén daarvan is de coming-of-age zombie-apocalyps horrorserie All of Us Are Dead. En ja, dat is net zo gezellig als dat het klinkt.

Zombievirus

All of Us Are Dead lijkt op het eerste gezicht een gewoon scholierendrama te zijn, maar zoals de titel al doet vermoeden is dat niet helemaal het geval. Nadat een experiment van een docent verkeerd is gegaan, breekt er in de middelbare school van Hyosan een zombievirus uit. Binnen no-time verspreidt dit virus zich onder de leerlingen. De paar overlevenden moeten zien te overleven, maar met geen eten en water en de overheid die alle communicatie heeft verbroken, is dat geen makkelijke klus. Eén ding is zeker: je moet niet bang zijn voor bloed. Maar als je fan bent van Squid Game, gokken we dat dat wel goed zit.

https://youtu.be/IN5TD4VRcSM

Aanrader

Een andere Netflix-serie à la Squid Game die momenteel ontzettend populair is, is Cobra Kai. De serie is allesbehalve nieuw. Het is namelijk een vervolg op de film The Karate Kid en bestaat al sinds 2018. In Cobra Kai speelt de serie zich 34 jaar later af en is er opnieuw sprake van rivaliteit tussen Johnny en Daniel. Op Netflix zijn de eerste vier seizoenen van de serie al te bingen en is het vijfde seizoen op komst. Inmiddels heeft de serie al vier Emmy-nominaties binnengesleept, dus een killer van een vijfde seizoen is dan ook zéker niet uitgesloten.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Squid Game, YouTube