De ‘slouchy suit’ is hot: zó draag je ‘m

Een oversized pak is comfy, fashionable én makkelijk te stylen.

Na twee jaar in ons grijze joggingpak te hebben geleefd, is het hoog tijd om onszelf weer in een modieus pakkie te hijsen. Helemaal afscheid nemen van comfortabele outfits hoeft gelukkig niet met de trend van het moment: de slouchy suit

Comfortabel

Hoewel we niet kunnen wachten om ons normale dagelijkse leven weer op te pakken, kijken we niet bepaald uit naar oncomfortabele outfits. En laten we eerlijk zijn: iets anders dan een joggingpak of een legging en een oversized trui zit al snel niet lekker. Gelukkig heeft de modewereld de memo gekregen dat een outfit niet alleen modieus moet zijn, maar ook vooral comfortabel. De slouchy suit is dan ook de perfecte trend. Bijna zo comfy als een joggingpak, maar met wat accessoires en een low bun zie je er al snel uit om door een ringetje te halen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij delen vijf manieren om dit seizoen de populaire slouchy suit te rocken.

1. Triple threat

Een oversized pantalon, een nette blazer en een matching gilet: dat zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor de perfecte slouchy suit. Draag het pak zoals influencer Fanny Ekstrand in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal, of ga uit je comfort zone met verschillende losse items. Met een beetje geluk scoor je zo’n pak op de mannenafdeling van je favoriete tweedehands winkel.

2. The bigger the better

De naam zegt het eigenlijk al: pakken mogen anno 2022 lekker slouchy zijn. Oversized blazers en pantalons zorgen voor een nonchalante look – en dat is precies wat we dit jaar willen. Ga dus zeker voor één à twee maten groter dan je normaal draagt voor de perfecte fit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Synne Kristine (@synnekristines)

3. Een overhemd maakt de look af

Afgelopen jaar zagen we het oversized overhemd al als warme broodjes over de toonbank gaan. De kans is dus groot dat je al zo’n net exemplaar in je garderobe hebt hangen (of eentje uit de kast van je vader kunt stelen). Zo’n dad shirt is op veel verschillende manieren te combineren, waaronder met een slouchy suit. Draag ‘m bijvoorbeeld op een pantalon en knoop een striped sweater over je schouders of maak de look af met een oversized blazer. Of draag het overhemd boven een (leren) legging met een grote blazer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Hill (@emmahill)

4. Draag ‘m met een tube top

Je hebt een blazer en je hebt een pantalon, maar wat draag je eronder? Een optie waar veel influencers fan van zijn, is de tube top. Deze top was afgelopen zomer al razendpopulair, maar kun je ook in de winter gerust uit je kledingkast halen.

5. Ruil de pantalon om voor jeans of work pants

Hoewel wij dol zijn op een matching pak, is het fijne ervan dat je er heel veel mee kunt combineren. Ruil je pantalon daarom eens in voor een jeans of een werkbroek. Hierdoor creëer je in no time een casual, maar toch nette outfit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MELISSA A. R (@mimiarr)

Je kunt je slouchy suit ook stylen met een korset, zoals Melissa van @mimiarr laat zien. In 2021 zagen we het korset al veelvuldig voorbijkomen en ook in 2022 kan de top dus nog gerust mee. Het geeft een element van drama aan je outfit, zonder te overdreven te zijn. Ook met het korset kun je veel afwisselen. Draag het bijvoorbeeld onder een blazer en op een pantalon, of met een pantalon en over een dad shirt heen. Voor weer een heel andere look draag je het korset op een wide leg jeans met een oversized blazer. Wij zijn fan!

Bron: Marie Claire, Vogue Scandinavia, Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws