Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op déze datum is de nieuwe survival realityshow Million Dollar Island te zien

De honderd (!) kandidaten op een onbewoond eiland maken kans op een groot geldbedrag.

Honderd wildvreemden, een onbewoond eiland, twee maanden overleven en één miljoen euro prijzengeld: dat zijn de ingrediënten van de gloednieuwe survival realityshow Million Dollar Island. Het is niet alleen next level survivallen en heerlijke reality tv, maar ook een fascinerend sociaal experiment. En het beste nieuws: we hoeven niet lang meer te wachten op de eerste aflevering.

Polsbandjes

De honderd deelnemers van Million Dollar Island kennen elkaar niet. Ze worden met z'n allen op een onbewoond eiland gedropt, waar ze met minimale middelen moeten zien te overleven in de wildernis. Maar dat is niet alles waar dit programma om draait. Er is namelijk een hoop geld te winnen. Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Door het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Maar ze kunnen ook bandjes krijgen. Wanneer iemand opgeeft en vertrekt, moet diegene zijn of haar bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren!

Honderd kandidaten

De kandidaten komen uit alle hoeken van het land en zijn heel divers. Wat gebeurt er als ze met elkaar moeten overleven? Million Dollar Island is niet alleen een heerlijk survivalprogramma, maar ook een groot sociaal experiment. Worden ze een hechte groep of juist niet? Is het ieder voor zich of delen ze alles eerlijk? Overleven staat op nummer één, maar vriendschappen opbouwen is in dit programma minstens net zo belangrijk.
Uiteindelijk blijven er een paar eilandbewoners over. In een bloedstollende finale krijgen zij de kans om al hun verdiende en gekregen bandjes om te zetten in keiharde cash. Al is dat niet helemaal zonde risico, want ze kunnen met de finish in zicht ook nog alles verliezen.

Wanneer te zien?

Ben jij helemaal enthousiast geworden over dit nieuwe reality survivalprogramma? Snappen wij! Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op de eerste aflevering. Die is namelijk te zien op zondag 6 maart om 21.30 uur op SBS 6 en vanaf één uur na de uitzending ook op Prime Video in Nederland. Million Dollar Island wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest. De after talk, genaamd Million Dollar More, wordt gepresenteerd door Giel de Winter en is na de uitzending te zien op SBS 6. We can't wait! 

Bron: Million Dollar Island | Beeld: MaxMore Photography