Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vind je daten spannend? Niet als je het zo aanpakt

Wij helpen je een handje.

Je krijgt geen hap door je keel, je hersenen maken overuren en je denkt alleen nog maar aan die ene persoon. Grote kans dat jij aan het daten bent. Of het nu een eerste date is, of je hebt al meerdere dates gehad met dezelfde persoon, de beginperiode blijft altijd spannend. Dat is helemaal niet verkeerd. Sterker nog, er mag natuurlijk best een beetje spanning bij komen. Zolang het maar gezonde zenuwen zijn of een flinke dosis sexuele spanning tussen jou en je date. Krijg jij de zenuwen niet meer onder controle en maakt je hoofd overuren wanneer je al een tijdje met iemand aan het afspreken bent? Geen nood, met deze tips krijg jij je de boel weer onder controle.

Tips uit het mannenkamp

Val je op mannen en vind je het maar lastig te begrijpen hoe een mannenbrein werkt? Hoe kun je nou beter weten wat er in het hoofd van mannen omgaat dan te horen van… de mannen zelf. Wanneer je al een tijdje aan het daten bent met een leuke man, dan gaan er van allerlei gedachtes door je hoofd. De eerste paar dates waren leuk, maar hij reageert weinig op je berichtjes. Langzaam word je gek en je bent bang dat hij je niet leuk vindt. Terwijl het toch echt gezellig was in jouw ogen. Gelukkig hebben we daarvoor datingtips van MannenBrein.

Oprichter Mathijs Dingjan legt uit wat mannen denken en waarom ze niet op je berichten reageren. Dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld, je stuurt te veel berichtjes. Het kan namelijk zo zijn dat hij niet weet wat hij moet zeggen. Mannen maken niet graag fouten en kunnen dus soms een tijdje afwezig zijn, simpelweg omdat ze niet weten wat ze moeten zeggen, dus zeggen ze maar niks. Maak je niet direct zorgen als je date niet snel reageert op je appjes. Nu je dit weet, kan het zorgen voor meer rust. Wees geduldig, hij vindt je heus wel leuk, ook al reageert hij niet altijd zo snel als dat je zou willen.

Je bent jezelf en dat is goed genoeg

Denk alsjeblieft niet dat je je anders voor moet doen dan hoe je bent. Zeker wanneer je een goede klik hebt met iemand en je het idee hebt dat het wel iets meer kan worden dan alleen daten, dan wil je toch dat diegene de echte ‘jij’ ziet? Je gaat het niet volhouden om lange tijd te moeten doen alsof je iemand anders bent. Dus heb je geen zin om elke keer make-up te dragen? Doe het lekker niet. Pijnlijke voeten als je ook maar een uurtje op hoge hakken loopt? Trek gewoon je sneakers aan. Als dat is wie jij bent, dan kun je het maar beter direct vanaf het begin laten zien. Als het niet goed genoeg is voor je date, dan is hij of zij niet goed genoeg voor jou. Door los te laten dat je ‘de perfecte date’ moet zijn, kun je een deel van de spanning laten varen. Je bent jezelf en dat is goed genoeg.

Wees eerlijk en leer te accepteren

Wees eerlijk naar jezelf en de ander. Je mag best benoemen dat je wat gespannen bent. Hopelijk breek je daarmee het ijs. Kom je er na een paar dates, of misschien wel na de eerste date al achter dat je hem toch niet ziet zitten? Zeg het eerlijk, daar hebben jullie allebei iets aan. Accepteer het ook als blijkt dat hij of zij niet verder met jou wil.

Houd zelf de touwtjes in handen

Een eerste date kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Je weet natuurlijk niet wat je moet verwachten. Hoe gaat die persoon zijn, wat ga je doen en wordt het een beetje gezellig? Allemaal vragen waar je van tevoren geen antwoord op kunt geven. Hoewel, je mag zelf best een beetje de touwtjes in handen nemen. Stel voor dat jij de date plant en bedenkt wat jullie gaan doen. Zo heb je meer controle over de situatie en bovendien vindt een man het leuk wanneer je initiatief toont. Ben je bang dat de eerste date awkward gaan zijn? Kies dan een leuke activiteit uit om te gaan doen, zoals naar een pretpark of een avondje bowlen. Zo heb je minder kans dat er nare stiltes vallen.

Beeld: Pexels