Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Single op Valentijnsdag? 5 tips om je wat minder eenzaam te voelen

Zo voel je je een stuk minder alleen.

Het is weer bijna Valentijnsdag. Voor velen is dat een fun thing, maar er zijn ieder jaar ook veel mensen die zich dan (extra) eenzaam voelen. Ben jij deze Valentijnsdag single? Met deze tips kun je de Valentijns-eenzaamheid tegengaan.

Ook maar gewoon een dag

Laten we voorop stellen dat Valentijnsdag zo belangrijk is als je het zelf maakt. Je hoeft het niet met een geliefde te vieren: het kan ook met familie, vrienden of juist alleen. Voel je nergens toe verplicht en besef dat veel anderen ook alleen zijn op Valentijnsdag. Voel je je toch een beetje down door de gedachte dat je in je eentje bent? Dit is wat je kunt doen.

1. Journaling

Als je je verdrietig voelt, kan het lastig zijn om je op iets anders dan op je verdriet te focussen. Dit gevoel kun je echter van je afzetten door te reflecteren op alle dingen in je leven die wél leuk zijn. Pak er een notitieboekje bij en schrijf op waar je allemaal dankbaar voor bent. Je kunt er ook leuke herinneringen en mooie momenten bij schrijven. Als je alles onder elkaar ziet staan, zorgt dat meteen voor een glimlach op je gezicht. Ook zorgt het er dus voor dat je brein wordt afgeleid van je eerdere negatieve gedachten. Wil je dat blije gevoel vasthouden? Probeer van journaling dan een gewoonte te maken en schrijf regelmatig op wat je allemaal blij maakt. Positivity rules!

2. Treat yourself

Je kunt Valentijnsdag zoals gezegd ook prima met jezelf vieren. Wees extra lief voor jezelf en doe alleen waar jij zin in hebt. Wil je op de bank zitten en pizza eten? Doe dat. Is er iets wat je al lange tijd voor jezelf wilt kopen, maar waar je telkens over twijfelde? Bestel het gewoon. Het is prima om af en toe even alleen aan jezelf te denken.

3. Even weg

Valentijnsdag is een prima moment om er even tussenuit te knijpen. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling of reis voor een dag naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Boek een kamer in een mooi hotel of een leuke B&B en voer de stap hierboven uit: doe alleen waar jij zin in hebt. Het is altijd verfrissend om even in een nieuwe omgeving zijn, want het haalt je uit je dagelijkse beslommeringen. In dit geval zorgt het er ook voor dat je meer bezig bent met je omgeving dan met de eenzame 'feestdag'.

4. Poetsen, poetsen, poetsen

Wil je juist graag thuis blijven met Valentijnsdag? Dan is dit de uitgelezen kans om vast wat aan spring cleaning te doen. Je voelt je productief, je huis is schoon én je hebt een tijdsbesteding waardoor je je minder eenzaam voelt. Alleen maar voordelen.

5. Een connectie maken met gelijkgestemden

Tot slot: je bent niet de enige die zich eenzaam voelt op Valentijnsdag. Waarom niet een connectie zoeken met anderen die je gevoelens delen? Je kunt bijvoorbeeld via hashtags op social media kijken naar grappige content. Ook zijn er tegenwoordig verschillende apps waarop je vriendschappen kunt sluiten. Daar zijn vast en zeker andere mensen die graag een praatje willen maken. Misschien ontmoet je wel iemand met wie je het zó goed kunt vinden dat er een long term friendship uit ontstaat. Wij zeggen: give it a shot.

Bron: Elite Daily | Beeld: BrunoPress