Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

10 tips voor het kopen van de juiste boxspring

Een goede nachtrust gegarandeerd.

Wat is er nu lekkerder dan wakker worden met het gevoel dat je echt bent uitgeslapen? Je hebt de hele nacht door geslapen en bent helemaal ready voor een nieuwe dag. Je zet het koffiezetapparaat aan en bereid je voor op het eerste bakkie. Krantje erbij, even naar buiten kijken en bedenken wat de dag gaat brengen. Eén van de belangrijkste voorwaarden om de dag op deze manier te beginnen is het hebben van een goed bed. Een boxspring zou hier wel eens de perfecte oplossing voor kunnen zijn. In dit artikel geven wij jou 10 tips voor het kopen van de juiste boxspring.

1. De basis van jouw bed

Dit zal een niet al te groot probleem zijn, aangezien de basis al redelijk vastligt. De afmetingen zijn bekend, je weet hoeveel geld je eraan wil besteden en waar je het bed voor wil gebruiken. Gebruik je dit alleen voor het slapen of is dit ook de plek voor jou waar jij geniet van een film of serie? Het zijn allemaal factoren die vastliggen, maar wel van belang zijn voor de juiste keuze voor jouw bed.

2. Oriënteren op het juiste bed

Het is belangrijk jezelf goed in te lezen over alle informatie en ervaringen van anderen. Vraag familie en vrienden naar hun bevindingen. Hebben zij zelf ook een boxspring? Zijn zij ook tevreden met hun auping bed? Waarom hebben zij hiervoor gekozen en wat waren hun afwegingen? Een bed is een flinke aankoop, wees er dus zeker van dat je de juiste kiest.

3. Ga naar winkels en ervaar de bedden

Voor je de keuze echt maakt is het raadzaam even langs winkels te gaan om het echte gevoel te ervaren. Verhalen kunnen leuk zijn, maar niemand kan jou vertellen hoe jouw lichaam reageert op een bed.

4. Check de voorwaarden

Let altijd op de voorwaarden en garanties die komen kijken bij de aanschaf van een nieuw bed. Wat gebeurt er als je na een half jaar opeens schade hebt of dat het bed niet meer goed functioneert? Dit wil je van tevoren weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

5. De benodigde accessoires

Bij het uitzoeken van een bed is het belangrijk dat je alvast nadenkt over de accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nachtkasje. Je wilt natuurlijk niet dat jouw mooie groene nachtkastjes totaal niet passen bij een bed dat je erg leuk vindt. Het kan daarom belangrijk zijn dat je alvast een favoriete kleur uitkiest. Zo sta je straks niet in de kamer met allerlei niet bij elkaar passende objecten.

6. Jouw stijlvoorkeur

Het is van belang wat jij mooi vindt. Met deze insteek is het ook handig om een keuze te maken. Je kadert als het ware een hoop dingen af, zodat de keuze alvast makkelijker wordt. Zeker in deze tijd, waarin alles mogelijk is, kan het lastig zijn een keuze te maken uit het ruime assortiment. Ga jij voor opvallend of houd je het liever bescheiden? Kies je voor een lichte of donkere kamer? Dit zijn al allerlei keuzes waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk maak je het voor jezelf een stuk makkelijker, wanneer je hier alvast een beeld bij hebt.

7. De hoogte van het bed

Je ziet veel beddenreclames op tv, waarbij iedereen enorm gemakkelijk uit bed stapt. Hoe lekker is het ook als je jezelf maar een keer hoeft om te draaien en je gemakkelijk met je voeten bij de grond kunt. De hoogte van het bed is daarom een belangrijk aspect om op te letten.

8. De maat van een boxspring

Het fijne aan een boxspring is dat deze vaak net zo groot als de maat van het matras is. Je hebt geen last van uitstekende palen of balken. Hierdoor wordt de ruimte van het bed in de slaapkamper optimaal benut. Alleen de ruimte van een voet- of hoofbord zorgt voor minimale extra ruimte. Op deze manier geniet je van een goed en compact bed.

9. Het budget

Bepaal voor jezelf wat je maximaal uit wilt geven aan een bed. Op deze manier wordt de lijst met mogelijkheden al snel kleiner. Dit maakt het kiezen een stuk makkelijker.

10. De levering van het bed

Ben jij heel handig? Woon je op tien hoog? Het kan van belang zijn voor jouw bed. Bedenk daarom goed hoe je de levering van een bed wilt organiseren. Dit kan een hoop geld kosten. Al merk je dat veel bedrijven tegenwoordig zo klantvriendelijk zijn, dat zij het bed gratis komen installeren.

Je hebt nu 10 tips gelezen over het uitzoeken van het juiste bed. Op deze manier kun je net even extra genieten van je gloednieuwe bed, aangezien je weet dat je met alles rekening hebt gehouden.

Beeld: Pexels