Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit zijn de stappen die je nooit mag overslaan in je skincare routine

Volgens dermatoloog Emma Coleman zijn deze drie producten essentieel.

Tegenwoordig lijkt het wel alsof we elke dag een berg beautyproducten nodig hebben voor onze skincare routine. We zien steeds vaker huidverzorgingsroutines van celebs voorbijkomen, waaruit blijkt dat zij dagelijks tien stappen doorlopen voor ze aan hun make-up beginnen. Al die crèmes en oliën zullen vast wel een functie hebben, maar welke van die producten zijn nou écht essentieel?

Wel doen

Een uitgebreide huidverzorgingsroutine kan voor een heerlijk me-time momentje in de ochtend zorgen. Dan moet je er echter wel tijd voor hebben... Heb je 's ochtends haast of even geen zin om je huid uitgebreid onder handen te nemen? Visagist en dermatoloog Emma Coleman vertelt aan RTE wat je in de ochtend niet mag overslaan.

Een cleanser

's Nachts wordt je huid flink aan het werk gezet en daarom is het belangrijk dat je 's ochtends je huid reinigt. Niet met water, maar met een goede cleanser. "'s Nachts ontgift en regenereert je huid, waardoor er een laagje dode huidcellen en gifstoffen achterblijft", vertelt Coleman. "'s Ochtends heeft je huid dus een lichte en voedende reiniging nodig." Dit is overigens niet alleen goed om vuil te verwijderen, maar zorgt er ook voor dat je teint minder dof oogt.

Een serum

Misschien dacht je dat je een serum in de vroege uurtjes wel achterwege kunt laten, maar Coleman raadt aan om er toch een aan te brengen. "Serums zijn geconcentreerde formules die meestal vitamines en voedingstoffen bevatten. Die helpen de huid om gezond te blijven", vertelt ze. Ook helpt het de huid om te herstellen en kan het de bloedsomloop verbeteren. "Kies voor een gewichtloos serum voor overdag met antioxidanten om schade door vervuiling te verminderen."

Een vochtinbrengende crème met SPF

Dan zijn we bij de derde en laatste stap aangekomen, die je echt niet mag overslaan: een moisturizer met een SPF. Coleman raadt aan om elke dag een vochtinbrengende crème met een SPF van minstens 30 aan te brengen. "Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, ongeacht het weer." Bevat je vochtinbrengende crème geen SPF? Breng voor het aanbrengen van je make-up dan eerst een goede zonbescherming aan.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock