Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Willen we zien: Videoland brengt een dramaserie over koningin Máxima uit

Er komt een Nederlandse versie van The Crown.

Heb je The Crown gezien en was je fan? Goed nieuws! Videoland heeft gisteren aangekondigd dat er een soortgelijke dramaserie over onze koningin Máxima komt. Wij zijn enorm benieuwd!

Het leven van de koningin

Liefhebbers van ons koningshuis hebben het boek Máxima Zorreguieta: Moederland van Marcia Luyten waarschijnlijk wel gelezen. Dat boek is precies wat de makers van de serie over Máxima als inspiratie hebben gebruikt. “Met Videoland investeren we fors in kwalitatief hoogwaardig Nederlandse drama. Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt”, laat Peter van der Vorst weten aan RTL Boulevard. “Het verhaal van koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek.”

Fans speculeren erop los: gaat deze actrice Meghan Markle spelen in The Crown?

Wanneer op de buis?

We hoeven dus niet meer per se zelf onze imagination te gebruiken en het boek te lezen, want we krijgen binnenkort een écht kijkje achter de schermen van de paleisdeuren. Van Máxima’s vertrek vanuit Argentinië tot aan haar huwelijk met Willem-Alexander, we hopen het allemaal te zien in de serie. Volgens Van der Vorst is de serie ‘een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt’. “We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen", aldus Peter.

Verwacht wordt dat de serie in 2023 op Videoland te zien zal zijn. De cast is nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat de productie in handen ligt van Millstreet Films. De producent vergelijkt de serie nu al voorzichtig met de successerie The Crown. “Het hebben van sterke vrouwelijke rolmodellen in onze producties is belangrijk voor ons’’, zo vertelt Rachel van Bommel van Millstreet Films aan het AD. “Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk (…). We werken met een zeer getalenteerd team van makers. Dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown.” Wij zitten straks voor de buis hoor!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress