Bridgertons Nicola Coughlan spreekt zich uit tegen body shaming

Ze krijgt er dagelijks mee te maken en is er helemaal klaar mee.

Lees ook

We kennen de actrice Nicol Coughlan dankzij haar rol van Penelope Featherington in de megasuccesvolle serie Bridgerton. Ook speelde ze een belangrijk rol in Derry Girls. Ze heeft inmiddels een mooie carrière opgebouwd, maar dat heeft ook vervelende kanten, ze krijgt namelijk vaak te maken met body shaming. Op Instagram roept ze iedereen nu op om met die opmerkingen te stoppen.

Reacties

Nicola deelde gisteren een belangrijke post op Instagram en Twitter. Hierin laat ze weten dat ze vaak ongevraagd reacties op haar voorkomen krijgt, maar dat ze die berichten helemaal niet wil ontvangen. “Als je een mening over mijn lichaam hebt, deel die alsjeblieft niet met me. De meeste mensen zijn lief en proberen me niet te beledigen, maar ik ben ook maar een mens. Het is heel moeilijk om dagelijks duizenden berichten over je uiterlijk te ontvangen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicola Coughlan (@nicolacoughlan)

Mening

“Als je een mening over me hebt, is dat oké. Ik begrijp dat mensen een mening over me hebben, omdat ik op tv ben. Maar ik smeek jullie om die mening niet meer rechtstreeks met me te delen”, vervolgt de actrice. Nicola heeft daarnaast de reacties op haar Instagrampost en tweets uitgezet.

Afbijten

Het is niet de eerste keer dat Nicola aangeeft dat ze geen reacties over haar lichaam wil krijgen. Zo noemde podcast host Amanda Richards Nicola een jaar geleden ‘Het dikke meisje uit Bridgerton‘ op Twitter. Ze bekritiseerde vervolgens Nicola’s Golden Globes-outfitkeuze, wat bij Nicola (terecht) in het verkeerde keelgat schoot. “Ik vond dat ik er leuk uitzag”, reageerde Nicola op de tweet van Amanda.

Vervolgens deelde de actrice een essay op Twitter dat ze ruim twee jaar geleden voor The Guardian had geschreven. “Kunnen we acteurs op hun werk beoordelen en niet op hun lichaam? En kunnen we in interviews alsjeblieft vrouwen niet meer vragen naar hun gewicht, vooral als het compleet irrelevant is? Ik zie veel interviews van tien jaar geleden waarvan mensen nu zeggen: ‘Oh, wat waren de vragen ongepast!’ Helaas gebeurt dit nog steeds”, schreef Nicola. “Elke keer dat iemand mij over mijn lichaam vraagt, maakt dat me zo oncomfortabel en verdrietig dat ik niet gewoon over mijn werk kan praten. Het werk waar ik zo van houd.” You go girl!

Bron: Happy in Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook