Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau: 'Ik heb mijn eigen manier gevonden om dingen te verwerken'

'Ik probeer niet te vechten tegen zaken die buiten mijn macht liggen', deelt Yolanthe in haar nieuwste column voor Grazia.

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Nieuwe uitdagingen

"Bij het begin van een nieuw jaar horen voor mij nieuwe uitdagingen. Dit jaar wil ik me meer openstellen voor het leven, de liefde en voor alles wat er op mijn pad komt, want dat heb misschien te weinig gedaan. Mijn focus lag op mijn zoon Xess Xava en alles rondom zijn leven in Los Angeles, ik heb twee films opgenomen en uiteraard mijn missie voor Free A Girl voorgezet. Het was veel, maar het werkte voor mij."

"En nu: een nieuw jaar, een frisse start. Al meer dan tien jaar droomde ik ervan om mijn motorrijbewijs te halen, omdat ik ooit een keer Route 66 wil rijden. Die wens heb ik twee dagen voor de kerst bovenaan mijn bucketlijst gezet en ik ben 2022 meteen goed begonnen door mijn motorexamen te halen. Ik ben helemaal trots!"

Tijd maken voor leuke dingen

"Salsa dansen is ook zoiets wat ik altijd al heb willen doen. Nu heb ik een vriendin gevonden die dat supergoed kan en met wie ik elke week dans. Het voelt zo lekker om tijd voor dat soort dingen vrij te maken."

"Na een fijne vakantie in Aspen en daarna Mexico zijn Xess Xava en ik inmiddels terug in Los Angeles. Alles is weer begonnen: school, sportklasjes en mijn werk. Dit jaar ga ik drie nieuwe acteerprojecten doen, waar ik veel zin in heb. Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen om het bij één acteerklus per jaar te houden, omdat het zo tijdrovend is en ik ook mijn bedrijf Cabau Lifestyle heb, maar deze kansen waren te mooi om te laten liggen."

Kunst om overeind te blijven

"Het blijft bijzonder om te zien dat alles mogelijk is als je iets écht graag wilt en er vol voor gaat. Alleen test het leven je ook. De kunst is om overeind te blijven en jezelf niet te vergelijken met anderen. Richt je op jezelf, wees blij met wie je bent, stel je doelen en uiteindelijk zul je de vruchten van je harde inzet plukken."

"Hoe lang het ook duurt, zolang je niet opgeeft, heb je nooit verloren. Soms lijkt het alsof het mij allemaal is komen aanwaaien, maar ik heb twintig jaar keihard gewerkt om te komen waar ik nu sta, en in die jaren veel tegenslagen overwonnen. Ik heb in verschillende landen gewoond en in ieder land elke keer weer nieuwe dromen en doelen voor mezelf gesteld. Zonder tijdsdruk, maar met passie en vertrouwen in mezelf."

'Tegenslagen zullen er altijd zijn'

"Soms kan je dagen hebben dat je even aan alles en jezelf gaat twijfelen. Dat is niet erg, daar zijn we mens voor. Als je daarna maar snel weer weet te schakelen naar een instelling waarin je jezelf voedt met positiviteit. Het klinkt zweverig, maar woorden en gedachten zijn krachtiger dan we denken. Tegenslagen zullen er altijd zijn."

"Daarom heb ik mijn eigen manier gevonden om dingen te verwerken, ik probeer ook minder leuke dingen te omarmen en niet te vechten tegen zaken die buiten mijn macht liggen. Ik merk dat dat me goed doet. Ik doe waar ik zin in heb, laat me door niemand gek maken en laat me verrassen door waar het leven me brengt. We got this!" 

Beeld: Feriet Tunic