Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Weer eens wat anders dan een etentje: 9 originele date-ideeën

Zo zorg je voor een date om nooit te vergeten.

Stel, je hebt een date op de planning staan met die ene leuke persoon op wie je al een tijdje een crush hebt. Je wilt graag iets origineels gaan doen, dus het idee voor een etentje of bioscoopbezoek valt af. Grazia to the rescue: wij zetten negen originele date-ideeën voor je op een rij.

1. Een karaokebar of pubquiz

Een leuke manier om iemand te leren kennen, is door middel van een wedstrijd. Samen karaoke zingen zorgt gegarandeerd voor lol, of je nu kunt zingen of niet. Bij een pubquiz kun je niet alleen je eigen skills laten zien, maar leer je ook wat de ander allemaal weet. Je hebt dan meteen gespreksstof!

2. Samen iets bouwen

We horen vaak dat het bouwen van een IKEA-meubel de ultieme relatietest is. Des te leuker om tijdens de eerste date meteen te kijken of zoiets jullie lukt! Je hoeft natuurlijk niet meteen een volledig meubel in elkaar te zetten; het is ook leuk om samen iets zoals een vision board te maken. Kopje koffie erbij, leuk muziekje op de achtergrond... Niets meer aan doen! Dit is een leuke manier om elkaar zonder een grote groep mensen om je heen te leren kennen én productief te zijn.

3. Binnen klimmen

Is er een klimcentrum bij jou in de buurt en heeft je date geen hoogtevrees? Dan is het een top idee om daar samen naartoe te gaan. Het zorgt voor de nodige adrenaline, je kunt samen op grote hoogte met elkaar praten en je leert elkaar meteen vertrouwen.

4. Rondrijden en muziek luisteren

Klinkt simpel, maar is desalniettemin erg romantisch: samen een beetje rondtoeren in de auto en een muziekmarathon houden. Je leert welke muziek de ander leuk of juist afschuwelijk vindt en kunt tegelijkertijd lekker met elkaar kletsen. Er is niemand om jullie heen die de date kan verstoren en mochten er stiltes vallen, dan worden die opgevangen door de muziek. Ga je door een buurt rijden die je kent, dan kun je bovendien samen praten over herinneringen die jullie daar allebei hebben.

5. Schaken

Voorwaarde voor dit idee is natuurlijk wel dat jullie allebei moeten kunnen schaken. Het is een eenvoudige manier om een avond mee te vullen. Je kunt de tijd nemen voor iedere move die je in het spel zet, wat ruimte maakt voor een leuk gesprek. Ook kun je meteen zien hoe jij en je date te werk gaan als er een probleem opgelost moet worden.

6. Een kook- of dansles volgen

Misschien is het bij jou in de buurt wel mogelijk om een proefles bij een kook- of dansstudio te volgen. Je gaat dan samen aan de slag met iets dat voor jullie allebei nieuw is, wat meteen een band schept. Bovendien kom je er meteen achter of je date gevoel voor muziek of koken heeft.

7. Wandelen door de natuur

Iets wat we door corona massaal zijn gaan doen, is wandelen. Dit is ook een leuk idee voor een date. Je kunt kiezen voor een plek waar bijna niemand komt als je alleen wilt zijn met je date. Wil je liever omringd zijn door andere mensen? Kies dan voor een populaire wandellocatie. Is het koud buiten en wil je zeker weten dat jij en je date warm blijven? Neem dan twee bekers en een thermoskan met koffie, thee of een alcoholische versnapering mee. Romantiek gegarandeerd!

8. Samen naar oude foto's kijken

Misschien al vrij privé voor een eerste date, maar wel een leuk idee: samen naar foto's uit jullie verleden kijken. Verzamel allebei een paar leuke kiekjes en bekijk ze onder het genot van een lekker hapje en drankje bij een van jullie thuis. Je leert iemand meteen erg goed kennen en hebt ongetwijfeld genoeg gespreksstof.

9. Een museum bezoeken

Een wandeling, maar dan indoors: bezoek samen een museum. Kies een museum uit dat jullie allebei leuk vinden en wandel samen rustig door de paden. De dingen die je in het museum ziet, leveren ongetwijfeld inspiratie voor een goed gesprek op. Bovendien kun je uren in een museum doorbrengen, dus voel je je niet gehaast. Een leuke manier om iemand en diens interesses te leren kennen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao