Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dyantha Brooks over haar drive: 'Ik ben the life of the party, overal waar ik kom'

De presentatrice is niet op haar mondje gevallen en weet wat ze wil.

Dyantha Brooks deed onlangs mee aan Expeditie Robinson en is al bijna vijf jaar presentatrice bij Shownieuws. De afgelopen tijd heeft ze het behoorlijk druk gehad, maar voorlopig zal ze even buiten beeld blijven. Ze is namelijk hoogzwanger van haar tweede kindje. Vlak voor haar verlof sprak ze nog openhartig met Beau Monde. Ze vertelde onder andere over haar naderende bevalling, diversiteit in de Nederlandse mediawereld en haar work hard, play hard-mentaliteit.

Niet zo spannend

De laatste jaren is Dyantha steeds vaker op de buis te vinden, maar toch wordt er weinig juice over haar in de roddelbladen gedeeld. De reden? "Haha, ik ben zo boring wat dat betreft. Ik heb een heel steady leven. Als ik single was geweest en van de ene BN'er naar de ander fladderde, was er vast wel juice geweest. Maar ik zit meer dan twaalf jaar in een relatie. Ik heb een zoon van 4, ik ga naar mijn werk en doe de was... Zo spectaculair is het allemaal niet."

Is haar leven dan ook erg burgerlijk? "Nee, zo zou ik het niet noemen hoor. Ik ben the life of the party, overal waar ik kom. Dat zullen mijn collega’s van Shownieuws beamen. En ook bij Expeditie Robinson was ik een beetje de rebel."

Stijgende lijn

Het programma Shownieuws was voor Dyantha de grote doorbraak op televisie. Dat ze de showbizz in wilde, was al vroeg duidelijk. “Ik wist altijd dat ik wilde presenteren, dus ik heb van alles gedaan in die richting. Tot en met unboxing video’s voor de Media Markt. Niet zo prestigieus, maar ik leerde er wel autocue lezen. (…) Ik heb ook van die slechte inkooptelevisie gedaan; zo’n compleet gesponsord programma in een woonwinkel. Dat zou ik nu niet meer doen, maar destijds was ik er zo blij mee. Want er zat een stijgende lijn in, ik was op tv.” Hoe ze dan uiteindelijk bij Shownieuws terecht is gekomen? “Een vriendin van me werkte daar. Ik heb haar een filmpje opgestuurd en werd gevraagd voor een screentest. Ik schoof eerst als deskundige en later als presentatrice aan de desk.”

Work hard, play hard

Niet alleen Dyantha zelf, maar ook haar man Mick de Vlieger is succesvol. Hij werkt als zakenman en eigenlijk zou Dyantha dankzij zijn inkomen niet zou hard hoeven werken als ze nu doet. Toch gaat ze er vol voor. "Het is heel belangrijk voor me om mijn eigen geld te verdienen. Ja, we hebben het financieel comfortabel, omdat Mick het zakelijk gewoon heel goed gedaan heeft. Maar dat betekent niet dat we daarom minder gaan werken. Work hard, play hard. Zo staan we er allebei in." Ze weet wat luxe is, maar ook dat ze daar hard voor aan de bak moet. "Wat dat betreft heb ik een zorgeloos leven, dat besef ik goed. Ik kom uit een middenmoot gezin, met ouders die mij en mijn broer alles gaven. (..) Maar daar moesten ze keihard voor werken. Mijn moeder draaide extra diensten in de zorg en mijn vader had af en toe een tweede baantje. Dus ik weet dat het niet allemaal vanzelfsprekend is."

Unique selling point

In de Nederlandse media is nog niet altijd sprake van diversiteit. Toch heeft Dyantha nooit de angst gehad dat haar Arubaanse roots een probleem zouden zijn. "Oh nee, helemaal niet. Eerder het tegenovergestelde. Als ik blond was geweest, was ik just another girl. Want er zijn heel veel blonde meiden die goed kunnen presenteren en ook die plek aan de Shownieuws-desk hadden verdiend. Maar, hoe ben je als blondine nog onderscheidend van een Wendy, een Linda, een Chantal?" Wat dat betreft heeft het voor haar dus juist voordelen gehad. "En ik kan juist een brug slaan tussen twee werelden, omdat ik twee culturen in me heb; de Amsterdamse tegeltjeswijsheid, maar ook het uitbundige Caribische. In die zin is mijn afkomst juist mijn unique selling point en heeft het dus voor me gewerkt in mijn carrière.”

Bijna bevallen

Tot slot: het zwangerschapsverlof betekent dat er een bevalling voor de deur staat. Dyantha's tweede. De bevalling van haar zoontje Davis verliep niet bepaald vlekkeloos. Toch maakt ze zich geen zorgen. "Nee. Misschien heel naïef, maar nee. Het was allemaal zo hectisch dat de kans groot is dat het nu beter en vlotter gaat. Met minder drama. Wel hoop ik dat de baby aan de vroege kant komt. In maart ben ik uitgerekend, maar het lijkt me fijn om met 37 weken al te bevallen. Lekker in februari. Vooral omdat ik heel ongeduldig ben. Ik kan niet wachten om mijn zoontje te zien en te knuffelen.”

Meer lezen? In de nieuwste Beau Monde vertelt Dyantha uitgebreid over haar carrière, haar eerste bevalling en het ouderschap. Vanaf morgen in de winkels!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress