Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat te doen op je eerste afspraakje: kies voor een actieve date

Weer eens wat anders dan een bioscoopbezoek.

Zijn de kroegen dicht en wil je niet direct bij iemand thuis afspreken? Of heb je simpelweg eens zin om iets anders te doen dan samen een wijntje drinken? Kies voor een ander soort date en ga samen iets actiefs doen. Zo weet je ook direct wat voor vlees je in de kuip hebt en of je date een beetje sportief en actief is aangelegd. En hoe jullie samen zijn tijdens een activiteit. Vliegen de vonken ervan af of slaat de boel dood?

Maak een gezellige wandeling

Een wandeldate saai? Nee hoor, het kan juist heerlijk ontspannen zijn. En misschien wel beter dan wanneer je elkaar constant in de ogen moet kijken aan een tafeltje in de kroeg. Al wandelend kom je vaak tot de leukste gesprekken. Onderweg kun je natuurlijk een kleine pitstop maken voor een kopje thee of warme glühwein die je in je thermofles hebt meegenomen. Nu in de winter moet je er wel rekening mee houden dat het tijdens een wandeling flink koud kan worden. Wat je nodig hebt zijn goede waterdichte outdoor laarzen of fijne wandellaarzen voor dames. Als het heeft gevroren en alles overdag langzaam weer ontdooit, loop je al snel door de nattigheid. Je wilt dan zeker weten dat je voeten lekker droog en warm blijven. Als het heel gezellig is, wil je natuurlijk niet naar huis moeten omdat je koude voeten krijgt. Verdiep je dus goed in wat de beste outdoor laarzen zijn. Kies niet direct voor een wandeling in een verlaten bos van 15 kilometer. Ten eerste voelt het niet heel prettig om met een vreemd iemand naar een afgelegen plek te gaan. Kies dan liever voor een flinke stadswandeling of een druk park. Ten tweede wil je niet aan een lange wandeling vastzitten op het moment dat je elkaar echt niks meer te vertellen hebt. 

Jeu-de-boule, bowlen of een fanatiek potje tafeltennis

Wanneer je met je date gaat bowlen, tafeltennissen of jeu-de-boulen, kan het haast niet anders dan dat je lekker competitief wordt naar elkaar toe. Een perfecte manier om wat onschuldig te flirten. Je wilt je date natuurlijk wel in de pan hakken en laten zien wat je waard bent. Hoewel een bowlingbaan of een jeu-de-boule baan vrij makkelijk te vinden is, zijn er nog niet zoveel ping pong clubs. Toch heb je op een aantal plekken in Nederland speciale tafeltennisclubs waar je een gezellig potje kunt spelen. Woon je daar in de buurt, dan is dat ook een leuke plek om af te spreken en weer eens wat anders dan bowlen. Onder het genot van een biertje en een schaaltje bitterballen komen jullie de avond wel door. 

Klimmen in een indoor klim

Hou je ervan om de hoogte in de gaan? Check je date uit vanaf de grond of van grote hoogte terwijl jullie elkaar moed inspreken tijdens het afleggen van het klimparcours. Heb je een beetje last van hoogtevrees? Dan is je date daar om je gerust te stellen. Andersom kan natuurlijk ook. Het brengt jullie in ieder geval al best dicht tot elkaar wanneer jullie op elkaar moeten vertrouwen en misschien zelfs wel een angst moeten overwinnen. 

Bezoek een pretpark

Wie vindt het nou niet leuk om zijn innerlijke kind naar boven te halen? Een perfecte plek daarvoor is een pretpark. Hoe leuk als je daarnaartoe gaat op je eerste date. Samen gillen in de achtbaan, genieten van vette shows en lekker een patatje scoren tussen de middag. Je hoeft in ieder geval niet bang dat te zijn dat er veel stiltes vallen, omdat er om je heen van alles gebeurt. 

Ga het water op

Nederland is een waterrijk land, dus waarom daar geen gebruik van maken met je date? Er zijn genoeg mogelijkheden om samen met je date het water op te gaan. Huur een kano, kayak of een sloep en vaar over de grachten, meren en rivieren die overal in te buurt te vinden zijn. Dat is niet alleen een goede test of jullie de kayak samen goed onder controle krijgen, maar kan ook nog eens heel romantisch zijn. Samen in een sloep onder een dekentje met een gevulde picknickmand. Klinkt niet verkeerd, toch?

Ontsnap uit een escape room

In een escape room moet je onder druk zien te ontsnappen en zit je samen opgesloten in een kleine ruimte. Lekker dichtbij komen is dus zeker geoorloofd. Kom erachter of jullie goed samenwerken als een team terwijl jullie proberen te ontsnappen. Lukt het niet, dan kun je elkaar troosten of anders de overwinning voortzetten op een andere plek. 

Beeld: Pexels, Katerina Holmes