Prince Charmings Jakop onthult hoe de eerste nacht samen met Chris verliep

Wat gebeurde er toen de twee terug in Nederland waren? 

In de langverwachte finale van Prince Charming konden we zien dat Chris voor Jakop koos. In het zonovergoten Italië hadden de twee behoorlijk wat (beginnende) gevoelens voor elkaar. Hoe verliep de eerste nacht samen? En hoe ging het verder in Nederland? Aan Grazia vertelt Jakop wat er na de laatste ceremonie gebeurde.

Geen toenadering

Jakop en Chris hadden een zichtbare klik in Italië, maar die was er niet vanaf het begin. “Dat groeide echt, dat heeft zichzelf ontwikkeld”, vertelt Jakop. Het was echter niet de eerste keer dat hij de prins zag. “Ik kende Chris al. Althans, ik wist wie hij was. We kennen elkaar van het uitgaan en Instagram, maar meer eigenlijk ook niet. In het begin heb ik gedacht: wat vind ik er eigenlijk van dat hij de prins is? Want blijkbaar hebben we elkaar aanvankelijk nooit opgezocht.”

Desondanks is hij er met een open blik in gegaan. “Hij heeft me heel erg verrast, in positieve zin.” Waarom de twee van tevoren geen toenadering hebben gezocht? “Dat is een vraag die ik mezelf ook heb gesteld. Ik denk dat het nooit het moment is geweest, tot in Italië. Het had zo moeten zijn.”

Tot het einde spannend

Onder de Italiaanse zon bleek inderdaad the right time, want Jakop ging er met de winst (en de prins) vandoor. Al had hij dat niet per se zien aankomen. “Nu ik de afleveringen heb gezien, zie ik zelf ook duidelijk dat Chris en ik direct een klik hadden”, legt hij uit. Jakop had op dat moment echter geen idee hoe de klik tussen Chris en de andere mannen precies was. Vooral aan het einde, toen hij alleen nog met Scott over was, had de vrijgezel geen idee wat er gebeurde. Daardoor was het lastig om te voorspellen wat er tijdens de laatste ceremonie zou gebeuren. “Het ligt er maar net aan waar Chris voor wil gaan. Ik stond niet in Chris zijn schoenen, dus ik vond het tot op het einde spannend.”

Korte nacht

En de eerste nacht samen? “Dat was kort, want we hadden een gezellige borrel en zijn losgegaan. Dus we konden echt maar anderhalf uur slapen. We moesten om 6 uur opstaan om te vliegen, dus we hebben amper geslapen”, vertelt hij. Met wie hij de nacht doorbracht, mocht hij zelf weten. “Ik had de keuze om naar de villa te gaan met Scott, of om bij Chris te slapen. Ik dacht eerst uit praktisch oogpunt: ik ben moe en we moeten vliegen, ik ga gewoon lekker alleen slapen. Maar ik realiseerde me dat het ook wel fijn is om Chris helemaal voor mezelf te hebben. Dat was uiteindelijk een heel fijne keuze, we hebben samen geslapen. Het was heel kort, maar wel heel fijn!” 

Ontmoeting met ouders

Vervolgens vloog het (toen nog) happy couple terug naar Nederland, maar wel apart van elkaar. “Hij heeft mij opgehaald op het vliegveld en naar huis gebracht, dat was heel lief”, vertelt Jakop. “Maar omdat ik eventjes bij mijn ouders verblijf, ontmoette Chris meteen mijn ouders”, vervolgt hij lachend. “Ja, de vuurdoop was meteen. Maar dat ging hartstikke makkelijk en we werden met open armen ontvangen.” Zijn ouders hadden echter weinig tijd om zich voor te bereiden op de thuiskomst van hun zoon, mét een nieuwe potentiële liefde aan zijn zijde. “Dat was erg grappig, want ik zei een dag van tevoren: oké, papa en mama ik kom eindelijk thuis, zonder dat zij ooit iets van mij hadden gehoord. Toen zei ik vervolgens: kleine sidenote, Chris komt mee.”

Gelijk gespot

Eenmaal in Nederland hebben Chris en Jakop veel contact gehad. “Veel gebeld en gevideobeld, elkaar wekelijks gezien. Heel veel konden we eigenlijk niet doen. De eerste keer dat we bij mijn ouders waren hebben we gewandeld over de hei.” Al ging dat volgens Jakop niet helemaal vlekkeloos. “Toen zijn we gelijk gespot door twee buurvrouwen. Die herkenden hem natuurlijk, omdat het al bekend was gemaakt dat hij de prins zou zijn. Dus toen realiseerden we dat we voorzichtig moesten doen. Vanuit dat oogpunt hebben we alleen maar op de bank gehangen met z’n tweetjes. Netflixen, series kijken, we hebben samen gekookt, we zijn bij zijn ouders geweest. En we zijn bij Marvin en Ferdi geweest, want die wisten het op een gegeven moment. Hadden we toch nog een uitje”, grapt hij. 

Helaas is de romance tussen Jakop en Chris inmiddels voorbij, omdat het gevoel niet van beide kanten kwam.

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)

Laatste nieuws