Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Handig: iPhone krijgt functie waardoor Face ID ook met mondkapje werkt

Hier worden we nou blij van.

Even snel je iPhone ontgrendelen in de bus of in de supermarkt zit er helaas niet meer in. Door dat mondkapje is maar de helft van je gezicht te zien, waardoor Face ID niet meer werkt. Gelukkig lijkt Apple ein-de-lijk een oplossing te hebben voor dit probleem.

First world problems

Iedereen met een iPhone X of nieuwer zal dit probleem herkennen: je zit in de trein en wilt even op een appje reageren of je staat in de supermarkt en wilt met Apple Pay betalen. Je telefoon wil echter niet ontgrendelen omdat je een mondkapje op hebt. 

Face ID werkt normaal razendsnel en is daarom superhandig. Met een mondkapje op herkent de functie je gezicht echter niet goed, waardoor je eerst je toegangscode moet invoeren. First world problems, we know, maar irritant is het wel.

Nieuwe update

Nu zijn er een aantal trucjes waarmee je dit probleem op kunt lossen – iets met je Face ID nóg een keer instellen met mondkapje op – maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen zin in. Apple snapt dat en lanceert in de bètaversie van iOS 15.4 een langverwachte nieuwe feature: Face ID gebruiken met een mondkapje.

iOS 15.4 maakt het straks mogelijk om Face ID te gebruiken als je een mondkapje draagt. Hoe? Face ID herkent straks de unieke gezichtseigenschappen van het gebied rondom je ogen.

Lang aan gewerkt

Of de nieuwe feature goed werkt, dat moeten we nog even afwachten. Apple heeft niet voor niets twee jaar gewacht met mondkapjes-ondersteuning voor Face ID. Of we echt forever een mondkapje moeten dragen is niet duidelijk, maar met iOS 15.4 hoef je in ieder geval nooit meer je code in te voeren of je mondkapje naar beneden te trekken. We like. 

Bron: iPhoned | Beeld: BrunoPress