Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's voor het aankomende weekend

Van borrels in een kerstbar tot aan de leukste kijktips.

Nu de horeca, bioscopen en theaters hun deuren weer mogen openen is er finally weer wat meer te doen in het weekend. Ben je dat standaard rondje wandelen in het bos of in de stad wel zat? Wij tippen je een aantal leuke to do's voor het weekend.

Kluun DJ

Wie het verhaal van Kluun DJ kent, weet dat muziek een grote rol speelt in het boek. Het is dan ook niet gek dat de schrijver, Kluun, een luisterversie van het boek lanceert. Kluun besloot het boek zelf voor te lezen, zodat het nu te luisteren is al luisterboek via Storytel. Eindstand: een spectaculaire vorm van verhalen vertellen met geluidseffecten en muziek die het verhaal van DJ Thor en alle gebeurtenissen rondom zijn verhaal volledig tot leven brengen. Geloof ons: je kunt niet stoppen met luisteren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kluun (@kluun)

Sta op tegen seksueel geweld

Heel het internet en de kranten stonden er de afgelopen anderhalve week vol mee: het seksuele wangedrag bij The Voice of Holland. Helaas is het probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag nog véél groter dan enkel het zangprogramma. Mandy Sleijpen van Stichting Wij zijn M, een stichting die het taboe rondom seksueel misbruik wil doorbreken, vindt dan ook dat het tijd is voor actie. Vanuit haar stichting organiseert ze daarom zaterdag een manifestatie tegen seksueel misbruik op het Museumplein in Amsterdam: ‘No blame, but change’. 

Sleijpen en Stichting Wij zijn M willen samen met medeslachtoffers en andere mensen die achter de manifestatie staan één krachtig geluid laten horen. “We willen een signaal afgeven aan de maatschappij en de politiek om te zorgen dat dit probleem hoog op de agenda komt. Het is tijd voor verandering. We willen een heel belangrijk punt maken en zijn strijdvaardig, maar hopen vooral positiviteit en saamhorigheid uit te stralen”, aldus de stichting.

Croissantdag

Als we ergens in het weekend blij van worden, dan is het een versgebakken croissant. Speciaal voor croissantdag, op zondag 30 januari, lanceerde online supermarktketen Crisp een speciale chocoladereep mét croissantsmaak. De Nederlandse Supermarkt-app Crisp heeft de handen ineengeslagen met de expert-chocolatiers van Urban Cacao, en daar is deze geweldige lekkernij uit voortgekomen. “We gebruiken een mix van duurzaam geproduceerde bonen met een extra kwaliteit romige melkpoeder, wat een milde en volle cacaoblend oplevert. De toevoeging van het roomboterkruim geeft de chocolade een subtiele knapperigheid.” Loopt het water je al in de mond?

Je kunt de chocoladereep met croissantsmaak nu hier bestellen. 

In januari naar een kerstbar

Doordat de Covid Grinch kerst vorig jaar aardig heeft verpest, hebben we de leukste feestdagen van het jaar niet écht kunnen vieren. Natuurlijk, de momenten met de mensen om ons heen waren heel bijzonder, maar uit eten of borrelen in de kroeg zat er wéér niet in. We hebben dus nog wat in te halen. Gelukkig hoeven we niet tot december 2022 te wachten, want Boom Chicago gooit de deuren van kerstmis-bar Miracle in Amsterdam gewoon nog eens open. Massa’s kerstballen, cheesy kerstmuziek, dennentakken, glitters, twinkelende lampjes, lelijke kersttruien en feestcocktails in over-the-top-themaglazen: wij zijn fan.

De leukste kijktips voor dit weekend

Geen zin om dit weekend de deur uit te gaan of zit je in quarantaine? Geen paniek, ook op Netflix, Videoland, Disney+ en Prime is voldoende te beleven. Zo kun je op Netflix naar het vierde seizoen van The Sinner en de oorlogsfilm My Father kijken. Op Disney+ vind je de met twaalf Oscarnominaties bekroonde film The Revenant en op Prime kijk je het vijfde seizoen van This Is Us. Ook op Videoland is deze week voldoende leuks te vinden, zoals de film Samba met Omar Sy en de klassieker Fight Club. Daar vermaak je je wel mee, toch?

 Beeld: Boom Chicago Bar