Prince Charmings Chris wist al dat Jakop relatie niet zag zitten: ‘Gesprek al eerder gevoerd’ 

‘Ik ging er met heel veel buikpijn heen’, aldus Chris.

Lees ook

Fans van Prince Charming hoopten op een happily ever after voor Chris en Jakop. Helaas bleek dat er tijdens de reünie-aflevering niet in te zitten. Aan Grazia vertelt Chris hoe hij daarachter kwam. 

Gesprek over gevoelens 

Zowel Chris als Jakop moeten tijdens de Prince Charming-reünie een traantje wegpinken. Beide mannen worden emotioneel wanneer ze de beelden zien waarop Jakop uitspreekt dat hij niet genoeg gevoelens heeft om een relatie aan te gaan.

“Dit gesprek hadden Jakop en ik ongeveer een week daarvoor ook al in het echt gehad: hoe zit het tussen ons? Liggen we op een lijn? Tijdens het daten vond ik het belangrijk dat we daarover konden praten.” Op dat moment hoorde Chris dat de twee niet zouden eindigen als stel.

Zien aankomen 

Uiteindelijk kon Jakop de gevoelens van Chris niet beantwoorden, iets wat Chris ergens ook al wel vermoedde. “Of ik het zag aankomen?” vraagt hij zich hardop af. “Ja, misschien wel. Juist omdat we het gesprek daarvoor ook al eens hadden gevoerd en ik toen merkte dat die connectie een beetje minder was.”

Even had Chris een paar muurtjes opgetrokken, maar na veel praten werden de muurtjes naar Chris’ zeggen wel weer afgebroken. “En toen zijn we zonder veiligheidsriemen in het diepe gesprongen, maar dat mocht helaas niet baten. Op een gegeven moment hoopte ik natuurlijk op wat anders. En dat deed dus wel pijn.” 

Wat de situatie ook heel lastig maakte, was dat Chris en Jakop ‘het’ gesprek nog een keer moesten voeren, maar dan bij de reünie. “Ik ging er met buikpijn heen”, herinnert Chris zich daarover. “Ik wist wat ons te wachten stond, dat was heel gek, maar tegelijkertijd was ik toen ook al wel gewend dat er camera’s bij waren.” 

Vergelijking met vorig seizoen 

En dan heb je ook nog de MarvinFerdi-vergelijking. In het vorige seizoen van Prince Charming vond de prins natuurlijk de liefde bij de kandidaat die hij niet had gekozen. Omdat Chris ook een goede connectie met Scott had, wordt de situatie van Chris al snel vergeleken met het inmiddels verloofde stel. Niet helemaal terecht, zo vindt Chris.

“Ergens snap ik het wel, maar mijn verhaal is totaal anders. Marvin en Marnix kwamen er redelijk snel achter dat het een soort vakantieliefde was en het was in Nederland al snel gestopt. Bij Jakop en mij was dat niet het geval. We zijn elkaar drie maanden lang blijven zien. Dat is gewoon meer geweest dan een vakantieliefde.” 

Scott

Ook stellen mensen de prins vaak de vraag: ’Wat als je nu voor Scott had gekozen?’. Maar Chris is er zeker van dat dat niet verstandig was geweest. “Dan had de gedachten altijd in mijn hoofd gezeten dat ik eigenlijk meer voelde voor Jakop, op dat moment. Dus dat was überhaupt nooit een goede keuze geweest.”

En ergens snapt Chris die vragen wel. “Iedereen gunt het mij, iedereen gunt het Scott en men denkt dan natuurlijk één plus één is twee. Ik denk dat tijdens de reünie ook wel duidelijk wordt dat dat er voor Scott niet inzit en ook ik wil eerst hiervan helen. Maar eigenlijk is het ook wel heel schattig dat mensen het zeggen: iedereen gunt ons de liefde.” 

Beeld: Jasper Suyk 

Laatste nieuws

Zie ook