Prince Charmings Jakop over mysterieuze kant: ‘Dat was nieuw voor mij’

‘Heel confronterend om te zien.’ 

Lees ook

Hij had de meeste dates met Chris in Prince Charming, maar er was één dingetje dat steeds terugkwam: zijn mysterieuze kant. Iets dat Jakop zelf helemaal niet herkent, zo vertelt de knappe vrijgezel in gesprek met Grazia.

Een nieuw avontuur

Toen hij maanden geleden werd gevraagd om mee te doen aan een nieuw seizoen van Prince Charming stond hij niet meteen te springen. “In eerste instantie dacht ik: nee, dat ga ik niet doen. Dat is echt helemaal niks voor mij”, vertelt Jakop als we hem bellen. “Ik heb het ook besproken met mijn vrienden, die zeiden: dat ben jij niet, laat het maar aan anderen over. Uiteindelijk stond ik er met een half been in en kreeg ik er gewoon een heel goed gevoel bij.”

“Ook hoorde ik over het vorige seizoen van Prince Charming zulke positieve verhalen. Dat willekeurige moeders lieten weten dat hun zoon door het programma uit de kast is gekomen. Supertof! Daarnaast hou ik wel van een avontuur en het onwetende. Dat trekt me ook wel.” 

Een huis vol single mannen bleek vooral heel gezellig te zijn. “Van tevoren had ik mezelf wel afgevraagd hoe dat zou zijn. Zoveel mannen bij elkaar en een lichte competitie, hoe pakt dat uit? Maar uiteindelijk was het zo gezellig met elkaar. Het heeft me flink verrast – op een positieve manier.”

Confronterend 

Uiteindelijk pakte het avontuur heel goed uit voor Jakop, die zelfs de winst wist te pakken. En dat hele avontuur, inclusief alle intieme momenten, kon hij vervolgens zelf terugzien op Videoland. “Dat maak je natuurlijk niet snel mee”, vertelt hij lachend. Hij vond het dat ook ‘heel confronterend’ om terug te zien. “Ik kreeg terug van mijn vrienden dat ze me in ieder geval herkenden en dat ik lekker mezelf was”, gaat hij verder. “Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat ik van hun kon krijgen. Maar om het zelf terug te zien was in het begin onwennig.”

Mysterieuze kant 

Kijkers zagen al snel dat Chris geïnteresseerd was in Jakop, mede door zijn mysterieuze kant. Iets dat Jakop zelf helemaal niet herkent. “Ja dat is eigenlijk nieuw voor mij”, lacht hij. “Ik herken het eigenlijk helemaal niet. Maar achteraf misschien wel, omdat ik mezelf niet meteen blootgeef. Ik hoef nergens geheimzinnig over te doen, maar ik geef mezelf eigenlijk laagje voor laagje bloot”, legt hij uit.

“Ik verwacht ook niet van de ander dat je je meteen open en bloot geeft.” Dat er nog een huis vol andere vrijgezelle mannen was, speelde natuurlijk ook mee. “Je wilt jezelf geven, maar ook weer niet helemaal. Chris en ik hebben elkaar in het programma telkens maar kort gesproken. Daarin moet je je dan helemaal blootgeven, maar je wilt het ook gewoon gezellig en leuk hebben.”

Of het in zijn voordeel heeft gewerkt? “Ik weet niet of het daaraan heeft gelegen, maar ik kan me voorstellen dat het aantrekkelijk kan zijn, dat mysterieuze. Maar het klikte sowieso heel goed” Helaas heeft het de twee uiteindelijk geen romance opgeleverd en zijn Jakop en Chris allebei weer single. 

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)

Laatste nieuws

Zie ook