Prince Charmings Scott blikt terug: had hij verwacht dat Chris voor Jakop zou kiezen?

Was het voor Scott net zo spannend als voor de kijkers thuis?

Na wekenlang wachten was het tijdens het finale moment van Prince Charming dan ein-de-lijk zover: Chris moest zijn keuze maken. Voor de kijker was tot het laatste moment nog niet duidelijk voor wie de prins ging kiezen, maar hoe was dit eigenlijk voor de mannen? We belden met Scott om hem het hemd van het lijf te vragen.

Rollercoaster

Ze maakten een romantische ballonvaart, genoten van een borrel in een romantisch bad én mochten samen een nacht doorbrengen. Het was een romantische date, maar daarna kon Scott niets anders dan afwachten. Aan de telefoon vertelt de 26-jarige Rotterdammer dat het een behoorlijke pittige periode was.

“Het is emotioneel uitputtend. Je wordt gewoon leeggezogen”, vertelt hij eerlijk. “Ik dacht: je chillt een beetje bij het zwembad, je doet wat leuke activiteiten en je hebt af en toe een ceremonie. Maar nee, het is oprecht een emotionele rollercoaster”, lacht hij. 

Keuzemoment

Het was voor Scott dan ook behoorlijk lastig om in te schatten voor wie Chris zou kiezen. “We hadden in de villa al vanaf week één door dat Chris een oogje had op Jakop. Soms zeiden we met de rest van de mannen tegen elkaar: wat doen we hier eigenlijk nog?”

Ook was het voor Scott, en de rest van de mannen, lastig om Chris écht te leren kennen. “Pas tijdens de date waarbij we een uitgebreid diner aten, hebben we twee uur lang ongestoord kunnen kletsen. Toen dacht ik: het is wel echt een leuke jongen, maar ik had altijd in mijn achterhoofd dat Chris en Jakop al veel meer tijd samen hadden doorgebracht. Ik zag die connectie tussen Jakop en Chris, dus vroeg me dan af hoe ik in het avontuur zou staan. Tijdens het keuzemoment kon het echt alle kanten op. Zowel Chris als Jakop lieten namelijk niet veel los.”

Radio silence

Een compliment over Scott zijn spontaniteit en een positief woord over Jakop zijn fijne aanwezigheid: Chris gaf de mannen tijdens het finale moment om en om behoorlijk wat complimenten. “Chris ging tijdens die laatste ceremonie van Scott naar Jakop, naar Scott, naar Jakop. Toen dacht ik echt: hoelang gaat dit nog duren?!”, lacht Scott aan de telefoon. 

Blikt hij terug op dit moment, dan kan hij beamen dat er een last van zijn schouders viel toen Chris zijn keuze voor Jakop uitsprak. Niet omdat hij blij was met de keuze, maar vanwege de enorme spanning die werd opgebouwd. “Ik was gewoon leeg. Het was gewoon een soort radio silence, er gebeurde gewoon even niks.”

Samen naar huis

Van jaloezie of andere vervelende gevoelens was echter geen sprake. Jakop en Scott vlogen namelijk samen, zonder Chris, terug naar Nederland. Iets wat Scott naar eigen zeggen heel fijn vond. 

“Tijdens de terugvlucht konden Jakop en ik het eindelijk even over alles hebben, dat was heel fijn. Van jaloezie was er absoluut geen sprake, de gunfactor tussen de mannen was zo ontzettend hoog. In the end is het Chris zijn zoektocht naar ware liefde.”

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws