Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Jakop over band met Chris na break-up: ‘Het is nog steeds niet wat het was’

Jakop legt uit waarom het niet van een romance is gekomen.

Jakop en Chris eindigden het Prince Charming-avontuur samen. Eenmaal terug in Nederland was het tijd om de beginnende gevoelens verder te ontdekken. Helaas bleek de spark niet van beide kanten te komen, waardoor de prins met een gebroken hart achterbleef. De bijzondere vriendschap die de heren hadden, heeft daardoor een deukje opgelopen. In gesprek met Grazia vertelt Jakop hoe hun band nu is.

Roze wolk van het programma

Ze leken een match made in heaven, maar het mocht niet zo zijn. Na een sprookjesachtig avontuur in Italië en een periode van (lockdown) daten in Nederland, kwamen Jakop en Chris tot de conclusie dat ze niet voor elkaar bestemd zijn. Waar ging het mis? “Ja, toch bij mijn gevoel”, stelt Jakop als we hem bellen.

“Dat het op een gegeven moment niet verder toenam, terwijl ik merkte dat dat bij Chris wel zo was. Ik vind het ook heel fijn om dicht bij hem te zijn. Je zou zeggen, dat is de basis van een relatie, maar gek genoeg hield het daar toch op.” Uiteindelijk bleek het niet meer dan ‘een heel speciale vriendschap’ te zijn. “Het was misschien toch de roze wolk van het programma. Dat het toch meer in de richting heeft geduwd dan ik daadwerkelijk voelde”, geeft hij toe. 

Gevoelens bespreken

Het was overduidelijk dat Chris wél gevoelens voor Jakop had, terwijl dat andersom niet het geval was. Iets wat Jakop 'heel lastig’ vond om te vertellen. “We hebben op een gegeven moment een gesprek gehad over het feit dat ik twijfelde. Dat was na ongeveer een maand daten. Dat gesprek heeft ons wel heel veel dichterbij elkaar gebracht. Het was heel fijn dat we het überhaupt konden bespreken.” Nadat de lucht geklaard was, ging het een periode veel beter tussen de twee heren. “Maar helaas was dat uiteindelijk niet voldoende”, vervolgt Jakop. "Het is natuurlijk nooit makkelijk om iemand af te wijzen of te kwetsen. Ik zag op een geven moment dat hij het er heel moeilijk mee had en toen dacht ik: het is tijd om ermee te stoppen.”

Die moeilijke beslissing maakte de knappe vrijgezel niet over één nacht ijs: "Ik heb daar wel de tijd voor nodig gehad. Chris zei tijdens de reünie: 'Ik heb het uit je moeten trekken', dat is sowieso niet waar. Ik heb denk ik wat langer de tijd nodig had om mijn gevoel uit te zoeken", legt hij uit. "Ik kan me voorstellen dat die twijfel vervelend is. Dat heeft hem ook wel opgebroken. Chris wilde sneller zekerheid, terwijl ik juist meer tijd nodig had om mijn gevoel uit te zoeken. Ik wilde ook voorzichtig zijn, omdat we samen zoiets moois hadden”, voegt hij eraan toe.

Contact na break-up

Hoe verliep de periode na de break-up? “Er was even radiostilte en het is nog steeds niet wat het was", geeft Jakop toe. De twee hebben een tijdje geen contact gehad, omdat Chris tijd nodig had om het te verwerken. “Er zat niet veel tijd tussen (de break-up en de reünie, red.). Het was nog heel vers en dat zie je ook. We zijn allebei hartstikke geëmotioneerd.” 

“Bij de reünie hebben we elkaar voor het eerst weer gezien en dat ging hartstikke goed. Voorzichtig bouwen we ons contact weer op en daar ben ik heel blij mee. We bellen nog steeds met elkaar, we lachten ontzettend veel", vertelt hij lachend. "En ja, we hopen allebei dat we een onderdeel blijven van elkaars leven. Maar dat heeft tijd nodig." 

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)