Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mon Dieu: zoveel kost het om in Parijs te leven zoals 'Emily in Paris'

Emily Coopers leef- en kledingstijl is niet bepaald goedkoop.

Onder werktijd lunchen bij Le Café Marly met uitzicht op het beroemde Louvre, elke dag een andere designeroutfit aantrekken en in een charmant optrekje in het vijfde arrondissement resideren. Je hoeft geen rekenkundig wonder te zijn om te weten dat dit wat kost. Maar hoeveel kost het eigenlijk precies om à la Emily Cooper een jaar in Parijs te wonen?

Woonkosten

We zullen er niet omheen draaien. Om een jaar in Parijs te leven zoals onze favoriete fashionista in Emily in Paris heb je zo'n 133.845 euro nodig. Dit blijkt uit een onderzoek van vastgoedspecialist Bramleys.

Een grote kostenpost van de social media strateeg is haar woning. Het appartement waar Emily woont, en inmiddels deelt met vriendin Ashley Park, is misschien klein, maar het is zeker niet goedkoop. Zo bevindt het zich op een steenworp afstand van het Pantheon, wat de prijs van woningen in die buurt behoorlijk omhoog jaagt. Voor een appartementje als die van Emily ben je dan ook snel 1700 euro per maand kwijt. Wat neerkomt op 20.400 euro per jaar.

De meeste mensen geven per maand het meeste geld uit aan hun huur, maar voor Emily ligt dat even anders. Zo rekende het YouTube-kanaal Money Minds uit hoeveel de outfits van de marketing executive ongeveer waard zijn: 94.000 (!) euro. Oh my.

Jaarlijks totaal

Hieronder vind je een overzichtje van Emily's kosten voor 1 jaar Parijs. En hoewel wij ook gek zijn op eten, geven wij er niet zoveel aan uit als Emily.

Huur: 20.400 euro

Gas, water, elektriciteit: 898 euro

Vervoer: 730 euro

Ontbijt: 912 euro

Lunch: 5.475 euro

Diner: 10.950 euro

Zorgverzekering: 480 euro

Kleding: 94.000 euro

Inkomen

Grote kans dat je nu ook wel benieuwd bent naar hoeveel die baan als social media strateeg Emily oplevert. Dat blijkt ongeveer 60.000 euro per jaar te zijn. Dat komt neer op een salaris van 5.000 per maand, niet verkeerd, maar zéker niet genoeg om bovenstaande te bekostigen. Wij vragen ons dan ook heel erg af hoe Emily daadwerkelijk rondkomt. Maar ach, de serie stond nooit te boek als een realistische. Wij blijven gewoon wegdromen bij de serie en nemen het allemaal maar met een korreltje zout.

Bron: Bramleys | Beeld: Emily in Paris