Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eindelijk weten we het: zijn Jakop en Chris nog samen?

Ein-de-lijk het verlossende antwoord.

Als kijker kun je het je bijna niet voorstellen, maar het is al drie maanden geleden dat de opnames van Prince Charming erop zaten. Of Prince Charmings Chris en Jakop nog samen zijn? Tijdens de reünie-aflevering kregen we er een antwoord op.

Daten in Nederland

Nadat de heren terugkwamen in Nederland is hun onderlinge contact niet verwaterd, zo blijkt uit de reünie. Jakop en Chris namen uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen en de connectie die de heren in Italië hadden bleek ook in het minder zonnige Nederland nog voelbaar aanwezig.

In de beelden die we tijdens de aflevering zien, lijkt het dik aan tussen de twee. Zo gingen ze samen op dates, reisden ze zelfs naar Duitsland voor en weekendje weg en Chris deelde dat ze ook plannen aan het maken waren 'om samen kerst te vieren'.

Vonkje, maar geen vlam

Een klik tussen de mannen was niet te ontkennen, maar was die connectie genoeg voor een relatie? "Des te langer je met elkaar omgaat, des te serieuzer het wordt en dat merk ik ook bij Chris", vertelde Jakop daarover tijdens een eerder opgenomen moment. "Maar ik merk bij mezelf dat daar wel een lichte twijfel ontstaat."

Tijdens de reünie-aflevering zien we dan ook dat de mannen in gesprek gaan over wat ze zijn. "Het is nu een aantal maanden dat we elkaar zien en naar mijn mening hebben we het heel leuk gehad", begint Chris dat gesprek. "Ik merk dat ik je een heel leuke jongen vind. We hebben het gesprek natuurlijk ook al een paar keer gevoerd: wat is het nu tussen ons?"

En op dat moment kan Jakop niet anders dan daar eerlijk op reageren. "Ik voel de vonkjes, die zijn er zeker, en onze connectie is heel sterk, maar ik mis helaas wel de grote vonk. Daar past het woord relatie bij mij niet bij, helaas."

Verdriet

Voor zowel Chris als Jakop is het een verdrietig moment. "Het is jammer", bekent Chris geëmotioneerd. "Maar het moet wel van twee kanten komen om het op een gegeven moment echte liefde te kunnen noemen. Als het er van jouw kant niet inzit, dan houdt het ergens op."

Jakop kan Chris niets anders dan het beste wensen. "Ik gun jou iemand die volledig voor jou kan gaan en met jou mee die richting op kan groeien", deelt hij. "Ik vind het ontzettend jammer dat ik dat niet ben. Ik hoop dat we de connectie die we hebben op een andere manier kunnen voortzetten."

Geen spijt

Hoewel Chris en Jakop niet verder gaan als stel, kijken ze allebei terug op een mooie periode. "Hoe pijnlijk dit ook is, ik heb geen seconde spijt gehad van de beslissing die ik heb gemaakt bij de ceremonie", stelt Chris. Wel moest hij nog terugdenken aan het advies van zijn vrienden. "Zij hebben mij toch een beetje gewaarschuwd, van: volgens mij vindt Scott jou veel leuker dan Jakop. Zij waren heel uitgesproken in het advies dat ze mij geven en ik ben heel eigenwijs geweest om mijn eigen gevoel daarin te volgen. En daar betaal ik nu misschien wel de prijs voor."

Na het terugzien van die eerder opgenomen beelden kan reünie-host Carlo Boszhard het niet laten om grappend te hinten naar het vorige seizoen, waarbij Marvin uiteindelijk een relatie kreeg met Ferdi voor wie hij in eerste instantie niet koos tijdens het laatste keuzemoment. Tijdens dit moment moet Scott, die als laatste afviel tijdens de datingshow, toegeven dat hij op dit moment geen romantische gevoelens heeft voor de prins. "Ik kan zeggen dat ik op dit moment heel veel voor Chris voel in de vorm van vriendschap."

En ook Chris voelt nog niet de behoefte om met anderen te daten. "Op dit moment voel ik vooral nog een hart dat pijn doet. En als ik iets geleerd heb en weet is dat je nooit in een andere relatie moet stappen als dat hart nog niet geheeld is en dat verdient ook Scott niet, om met dat verdriet van mij door te gaan."

Wij kunnen alleen maar hopen dat Chris' hartzeer snel voorbij is en wensen alle vrijgezelle mannen veel succes in het voortzetten van hun zoektocht naar de liefde.

Bron: Prince Charming | Beeld: Videoland, Prince Charming