Yuki Kempees doet boekje open over trouwplannen met Lizzy van der Ligt

'We zitten nu te wachten tot we mogen gaan feesten.'

In 2020 vroeg Yuki Kempees zijn grote liefde Lizzy van der Ligt ten huwelijk. Maar we weten allemaal: corona gooide roet in het eten. De twee gaven elkaar in coronatijd niet het jawoord, maar wat zijn nu de trouwplannen van het stel? In de nieuwste Grazia vertelt Yuki er alles over. 

Trouw blijven aan iemand

Toen Yuki de love of his life in 2020 ten huwelijk vroeg zei hij: “Ik trouw maar één keer.” En dat is iets waar Yuki nog altijd achter staat. “Ja, dat is toch het hele idee van trouwen: dat je trouw belooft aan één iemand?”, stelt hij. “Ik wil dat met Lizzy, en als het tussen ons niet zou lukken, dan hoeft het van mij niet meer. Ik vind het mooi en romantisch om die belofte naar elkaar vast te leggen.”

Coronatijd

Middenin coronatijd vroeg de Kris Kross-frontman Lizzy ten huwelijk, maar een bruiloft bleef uit. “Ik heb Lizzy gevraagd toen de pandemie net begon en we zitten nu te wachten tot we mogen gaan feesten.” De twee willen absoluut niet trouwen in coronatijd, want een maximumaantal bezoekers of allerlei andere beperkingen ziet het koppel niet zitten. 

“We willen niet trouwen in coronatijd. Het is altijd haar droom geweest om het in ’t buitenland te doen, en we gaan dus pas trouwen als we het kunnen vieren zoals we willen met onze vrienden en familie erbij.” 

Monogaam zijn

Yuki en Lizzy hebben een steady relatie en dat heeft alles te maken met de vrijheid die de twee elkaar geven. “Ons grote geheim is dat wij twee losse mensen zijn die samen iets delen: onze relatie, en nu ook een kind en een huis. We doen ieder ons eigen ding en hebben elkaar nooit willen claimen, er is geen jaloezie en ook geen ego. Dat werkt als een dolle.”

“En dat is ook de reden dat ik voor het eerst in mijn leven geen moeite heb met monogaam zijn”, stelt Yuki over het feit dat de twee elkaar vrijlaten. “Voor Lizzy heb ik nooit heel lange vaste relaties gehad, maar nu zijn zij en Jagger écht waar ik voor leef. We zijn onafscheidelijk. Juist omdat we allebei veel weg zijn voor ons werk, pakken we die momenten die we samen zijn.” Goals! 

Halvefinalist bij Expeditie Robinson, een nieuw boek én hit na hit met Kriss Kross Amsterdam. Wat kan hij eigenlijk niet? Yuki Kempees vertelt in de nieuwste Grazia over heimwee, groupies en zijn grote liefdes: Lizzy van der Ligt en dochter Jagger. Vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws