Mascha Feoktistova eerlijk over kritiek rondom afvallen met WW

'Wie mij kent, weet dat ik nooit zomaar een dieet zou promoten.'

Mascha Feoktistova (35) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila. 

Goede voornemens

“Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn eigenlijk in 2021 al begonnen. Ik wilde een gezond gewicht krijgen, want tijdens de coronamaanden was het snacken behoorlijk uit de hand gelopen. Gregor en ik zijn allebei gek op alles wat vet is en uit Amerika komt, dus op zijn verjaardag had ik al dat lekkers nagemaakt: van cinn-a-stacks van IHOP tot burgers van TGI Friday.”

“Ik had me al eeuwen niet gewogen, omdat ik niet veel waarde hecht aan dat cijfertje op de weegschaal. We schrokken toen we dat wél weer deden, want we hadden allebei overgewicht.”

Verschillende afvalmethodes

“Jullie weten dat ik all about body positivity ben, maar ik wil niet ongezond zijn, dus hebben we besloten om een serieus actieplan te maken. Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende afvalmethodes. Ik wilde namelijk niet heftig gaan lijnen, maar eerder mijn eetpatroon omgooien. Zo kwam ik terecht bij WW, wat vroeger Weight Watchers was.”

“Hun manier van afvallen leek me goed te doen, omdat je alles mag eten – ook al is het met mate – en je niet gaat crashen, maar geleidelijk afvalt.”

Gezonder en energieker

“Gregor en ik kregen allebei een puntenaantal per dag. Hij mocht veel meer eten en viel ook veel sneller af, maar dat is hoe het werkt: ze kijken naar iedere persoon op zich. Na een paar maanden had ik al twee kledingmaten kleiner, maar bovenal: ik voelde me veel gezonder en energieker.”

“Op een dag kreeg ik een mailtje van mijn manager Max doorgestuurd. WW wilde graag een samenwerking met mij opzetten, omdat ze dachten dat ik een perfecte match met hen was. Ik was verbaasd, want ik had niemand verteld dat we hiermee bezig waren, ook Max niet. Gregor en ik hadden zelfs schuilnamen gebruikt, dus het was puur toeval dat zij me juist nu benaderden. Ik hoefde er niet lang over na te denken, omdat ik me zo goed hierbij voel. En yes, ik ben dus de nieuwe Nederlandse ambassadeur van WW.”

Negatieve reacties

“Nu zullen er misschien mensen zijn, die zeggen: ‘Ze roept dit omdat ze ervoor betaald krijgt’. Maar wie mij kent, weet dat ik nooit zomaar een dieet zou promoten. Op mijn Instagram en in mijn vlogs heb ik nooit over lijnen gepraat, omdat ik niet wilde dat het een negatieve trigger voor (jonge) vrouwen is. Bij WW heb ik voor het eerst het gevoel dat dit een gezonde levensstijl is waar ik ook met mijn volgers over kan praten.”

“En mochten jullie nu denken dat ik een fitgirl ben geworden, die alleen nog maar extreem gezonde dingen eet: no way, ik snack nog even graag als ooit. En ook onze beroemde mukbangs, die zo vaak aangevraagd worden, zullen gewoon voorbij blijven komen. Alleen heb ik nu wel een goede balans gevonden, en die hoop ik in 2022 vol te houden!”

Beeld: Nine Ijf

Laatste nieuws