Linda Hakeboom over genezing van kanker: ‘Dat zaadje van onrust blijft aanwezig’

De angst blijft bij Linda aanwezig dat de ziekte weer terug kan komen.

Lees ook

Eind november deelde Linda Hakeboom prachtig nieuws met de wereld: haar kankerbehandeling was afgerond. Een enorme opluchting, natuurlijk, maar de angst dat het terugkomt blijft bij de tv-maakster aanwezig. In de nieuwste Grazia vertelt ze er meer over.

Onrust

“Ik heb nog steeds een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: ‘Houd er rekening mee dat het ook weer terug kan komen’”, vertelt Linda openhartig in de nieuwste Grazia, die in het teken staat van new beginnings.

“Ik heb heel veel chemotherapie gehad en daarna een operatie. Daarbij zagen ze dat er nog een paar levende kankercellen zaten. In het ziekenhuis zeiden ze dat ze waarschijnlijk alles hebben weggesneden.” Dat zorgt voor Linda toch voor wat onrust. “Ik dacht zelf: die dingen zijn zo sterk dat ze alle chemo hebben overleefd, hoe weet ik zeker dat er niks meer zit? Die garantie geven ze je ook niet, ze kunnen alleen maar zeggen dat het er heel goed uitzit.”

In februari heeft Linda een afspraak in het ziekenhuis staan en wordt er weer een scan gemaakt. “Dat is opnieuw heel spannend”, geeft ze toe. “Dat zaadje van onrust blijft aanwezig.”

Positief blijven

Toen Linda haar behandelingen nog kreeg, probeerde ze er zo positief mogelijk in te staan. “Ik was heel positief in de zin van: ik ga vol die behandelingen aan, en dat ga ik zo goed mogelijk doen. Maar ik heb nooit zeker geweten of ik het ging overleven.”

Nadat ze haar kankerdiagnose kreeg, brak een ontzettend zenuwslopende periode aan. De tv-maakster had geen idee waar het zat en moest eerst die scan afwachten. “Die week was ik totaal verlamd, toen was er geen sprankje hoop of positieve noot. Een week lang heb ik er rekening mee gehouden dat ik zou horen: ‘Nou, het zit overal en over drie maanden ben je er niet meer’.”

Dansen in de dokterskamer

Linda hield rekening met het allerzwartste scenario. Toen de arts vertelde dat het alleen in haar borst zat, kwam dat als een opluchting. “We hebben echt staan dansen in de dokterskamer”, herinnert Linda zich van dat moment. Helaas kwam later echter toch slechter nieuws: er zaten uitzaaiingen in haar lymfeklieren. “Dan ga je wel denken: waar zit het dan nog meer? Ik heb vaak nagedacht over de dood en wat er gebeurt als het niet goed gaat. Eigenlijk doe ik dat nog steeds wel.” 

Het leven van Linda Hakeboom stond plotseling op z’n kop toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Na een lang traject heeft de tv-maakster haar behandelingen achter de rug en staat het jaar 2022 in het teken van new beginnings. In de nieuwste Grazia vertelt Linda openhartig over de ziekte en haar nieuwe kijk op het leven. Vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook