Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mocro Maffia-actrice Zineb Fallouk: 'Actrices eisen hun plek steeds meer op'

'Wij willen ook gewoon rollen spelen die niets te maken hebben met hoe we eruitzien of het moederschap.'

NFF2021 - Premiere Drijfzand

Nog heel even wachten en we kunnen weer genieten van een nieuw seizoen van Mocro Maffia. Op 28 februari verschijnt seizoen 4 op Videoland en we gaan dan ook een sterk staaltje female power zien. Zo kruipt actrice Zineb Fallouk weer in de huid van personage Samira.

Karakter Samira

We kijken massaal uit naar het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. Nog een paar dagen en dan is het zover. Ter gelegenheid sprak Grazia met Zineb Fallouk over haar personage. "Samira, de zus van Paus, is geen vrouw die zich laat bespelen", vertelt de actrice in de nieuwste Grazia. "Ze is keihard. Dat zag je al bij de confrontaties in seizoen 3: zij is daar niet om haar nagels te vijlen. Samira gaat recht op haar doel af. Dan denk ik: yes, we zijn gearriveerd!"

Meer dan uiterlijk

Zineb is maar wat blij dat ze zo'n sterke badass vrouw mag vertolken. "Wat ik om me heen zie, is dat vrouwelijke actrices hun plek steeds meer opeisen. Wij willen ook gewoon rollen spelen die niets te maken hebben met hoe we eruitzien of het moederschap."

"Tien jaar geleden zag je voornamelijk mannen op televisie. Toen kwam Penoza met Monic Hendrickx, daarna een hele tijd niks en nu dan Mocro Maffia. Wil ik alleen maar dit soort rollen spelen? Nee. Maar wat ik wel wil, is dat we meer vrouwenrollen krijgen waarvan je als kijker denkt: jeetje mina, hóe dan?"

Zineb is dan ook blij dat ze hiermee een andere kant kan laten zien, eentje waarbij de focus niet meer ligt op het uiterlijk van de actrices. "Ik vind het verschrikkelijk dat jonge mensen denken dat acteren draait om mooi zijn. Integendeel, het échte acteren is in de spiegel durven kijken en vergeten wie je bent, zowel innerlijk als uiterlijk. Dat is mijn streven, lelijk durven zijn in alle facetten.”

Niet de mannen, maar actrices Sinem Kavus en Zineb Fallouk gaan knallen in seizoen 4 van Mocro Maffia, dat over een paar dagen te zien is op Videoland. In de nieuwste Grazia praten zowel Zineb als Sinem over sterke vrouwen en criminele acties. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: BrunoPress