Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Linda Hakeboom wil boek uitbrengen over eigen leven: 'Het wordt een verlengstuk van mijn vlogs'

'Mijn enige echte doel voor 2022 is een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt.'

Linda Hakeboom overwon borstkanker en is klaar met alle behandelingen. In de nieuwste Grazia, die in het teken staat van new beginnings, spreken we met de tv-maakster. Linda heeft namelijk voor 2022 één duidelijk doel. 

Het jaar 2022

Als voor iemand 2022 een nieuw begin is, is het voor Linda Hakeboom. Ze heeft haar behandelingen tegen borstkanker afgerond en houdt meer dan ooit van het leven. Maar hoe gaat de tv-maakster het nieuwe jaar eigenlijk in? 

“Door heel erg te leven met de dag. Ik geniet van ieder moment en van iedereen die ik tegenkom. Ik vind het nog wel heel spannend om naar de toekomst te kijken.” 

Van de schrik bekomen

Ondanks dat Linda klaar is met alle behandelingen, is haar lichaam nog niet de oude. De tv-maakster doet het rustig aan en heeft tijd nodig om de rollercoaster van de afgelopen periode een plekje te geven. “Het is niet dat ik allerlei voornemens heb als: in 2022 wil ik dit doen of die plek op de wereld gezien hebben. Ik ben nog veel te veel van de schrik aan het bekomen; in mijn hoofd is die ziekte echt nog niet weg.”

‘Mijn enige echte doel’

Wel heeft Linda een duidelijk doel voor ogen. “Mijn enige echte doel voor 2022 is een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt. Het wordt een verlengstuk van mijn vlogs, waarbij ik nog dieper kan ingaan op de materie”, stelt ze. De exacte inhoud van het boek moet nog uitgedacht worden, maar dit hoort bij het proces. “Ik ben nu alles wat er in mijn hoofd opkomt aan het opschrijven – dat helpt ook bij de verwerking – en pas later ga ik kijken wat de hoofdlijn wordt.” 

Het leven van Linda Hakeboom stond plotseling op z’n kop toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Na een lang traject heeft de tv-maakster haar behandelingen achter de rug en staat het jaar 2022 in het teken van new beginnings. In de nieuwste Grazia vertelt Linda openhartig over de ziekte en haar nieuwe kijk op het leven. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Martika de Sanders