Linda Hakeboom overwon kanker: ‘Nu is elke dag dat ik leef even mooi’

In de gloednieuwe Grazia, die volledig in het teken staat van new beginnings, vertelt Linda over een nieuwe fase in haar leven.

Lees ook

Als voor iemand 2022 een nieuw begin is, is het voor Linda Hakeboom. Ze heeft haar behandelingen tegen borstkanker afgerond en houdt meer dan ooit van het leven. In de gloednieuwe Grazia, die volledig in het teken staat van new beginnings, vertelt Linda over deze nieuwe fase in haar leven.

Vrolijk en energiek

Op het moment dat we Linda spreken is de tv-maakster vrolijk en energiek. Ze heeft haar behandelingen voor borstkanker afgerond, maar vertelt ook ‘dat ze er nog lang niet is’. “Het gaat oké. Ik merk dat het qua vermoeidheid langzaam wat beter gaat en dat ik ook steeds minder overprikkeld ben”, vertelt Linda.

De diagnose kanker heeft in het leven van de tv-maakster voor veel verandering gezorgd. “De klap die je krijgt met zo’n diagnose en het bericht dat het misschien heel snel over gaat zijn met je leven, verandert iets in je.”

Nieuwe kijk op het leven

Tijdens haar behandelingen kreeg Linda een nieuwe kijk op het leven. “Alle vrijblijvendheid en onschuld van het leven is in één klap verdwenen. Tegelijkertijd brengt het ook een totaal nieuwe waardering voor het leven. Als je naar buiten kijkt, zijn ineens de kleuren helderder, je hoort alle geluiden beter en je houdt nog duizend keer meer van de mensen om je heen.”

Geluk in de kleine dingen

Ook na haar behandelingen bleef dit gevoel bij Linda aanwezig. Het gevoel van alles heel intens beleven, dat ebde bij Linda naar eigen zeggen een beetje weg. “Maar er is wel wezenlijk iets veranderd, dat voel ik wel”, stelt ze. “Vroeger had ik weleens dagen die minder belangrijk waren, nu is elke dag dat ik leef even mooi. Ik merk ook dat geluk veel meer in kleine dingen zit. Hiervoor was ik altijd op zoek naar veel meemaken en de hele wereld zien. Alles moest groots zijn. Tegenwoordig ben ik al zielsgelukkig als ik met mijn hond in het bos loop, dat vind ik echt de leukste dag ooit.” 

Het leven van Linda Hakeboom stond plotseling op z’n kop toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Na een lang traject heeft de tv-maakster haar behandelingen achter de rug en staat het jaar 2022 in het teken van new beginnings. In de nieuwste Grazia vertelt Linda openhartig over de ziekte en haar nieuwe kijk op het leven. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: Martika de Sanders

Laatste nieuws

Zie ook