Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bizar: dit is het imponerende vermogen van Adele

Oh my god, I can't believe it.

An Audience With Adele, 21 November 2021

Haar stem is prachtig en haar nummers subliem, maar blijkbaar is ook het vermogen van zangeres Adele een prestatie om van onder de indruk te zijn.

Succesvol zangeres

Dat Adele een leuk bedrag aan Britse ponden op haar rekening heeft staan, vermoeden we al langere tijd. Ze blies met haar eerdere nummers Make You Feel My Love, Hello en Someone Like You haar fans al omver en sleepte 15 Grammy Awards in de wacht. En opnieuw, na een pauze van zes jaar, bereikt ze met haar album 30 weer een toppositie in de hitlijsten.

Het kan voor niemand een verrassing zijn dat Adele een goedgevulde bankrekening heeft. Celebrity Net Worth bericht dat de zangeres zo'n 193 miljoen euro waard is – en dan is het succes van haar nieuwste album hier nog niet in opgenomen. Met zo'n bedrag is Adele een van de grootste namen. Zakentijdschrift Forbes meldde dan ook al dat de Britse een van de bestbetaalde vrouwen in de muziekindustrie is.

Opmerkelijk aan haar inkomen

Dat 193 miljoen euro veel is, hoeven we niemand te vertellen. Wel is een ding vrij opmerkelijk aan de manier waarop zij haar inkomen werft - of met name old fashioned. Vele bekende zangers en acteurs slaan namelijk regelmatig de handen ineen met een groot merk. Zo zien we Brad Pitt momenteel kopjes koffie van De'Longhi achteroverslaan en ontwikkelde Taylor Swift samen met sneakermerk Keds Footwear haar eigen schoen. Adele daarentegen ging nooit een dergelijke collab aan. Ze had zoiets natuurlijk wel kunnen doen. Wij durven te voorspellen dat haar bankrekening dan wel een paar miljoentjes meer zou tellen.

In plaats daarvan verdient Adele de kost met het verkopen van haar singles en albums en met haar optredens. En ook hierin is ze overigens kieskeurig. Zo krijgt ze regelmatig de vraag of ze een privéoptreden wil verzorgen. Hier staat soms wel een half miljoen tegenover, maar op dit soort aanboden gaat ze lang niet altijd in.

Adele in Vegas

Geld is voor Adele niet het allerbelangrijkste, zo stelde ze in het verleden. Haar shows in Las Vegas leverde dan ook wat kritiek op. In plaats van toeren, gaat ze resideren aan The Strip. Ceasars Palace om precies te zijn. Voor haar reeks Weekend with Adele, moeten fans een behoorlijk bedrag neertellen en ze moeten uiteraard allemaal naar de gokstad afreizen en daar een accommodatie regelen. Geen heel goedkoop weekendje met Adele, dus.

Vorig weekend zouden de Weekend with Adele-concerten van start gaan, maar de aftrap moest op het laatst moment verplaatst worden. De voorbereidingen liepen namelijk vertraging op, omdat de helft van het team van Adele het coronavirus opliep. Maar Adele loste het gemis voor haar fans op z'n Adele's op. De zangeres videobelde namelijk verscheidene gedupeerde fans om even met hen te kletsen.

Bron: Forbes, Celebrity Net Worth, NU | Beeld: BrunoPress