Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd overleden

Thierry ontwierp creaties voor celebs als Kim Kardashian, Lady Gaga en Beyoncé.

Afgelopen zondag is de Franse modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd overleden. Zijn team heeft een bericht op zijn Instagram-pagina geplaatst waarin het overlijden van de ontwerper bekend wordt gemaakt.

Ontwerper, fotograaf en parfumeur

Mugler begon zijn modehuis in 1974 en werd in de jaren ’80 bekend bij het grote publiek. Hij maakte diverse ontwerpen voor bekende celebs zoals Kim Kardashian, Lady Gaga en Beyoncé. Hij was volgens het modevakblad Women’s Wear Daily de eerste ontwerper die zulke beroemdheden mee liet lopen in zijn modeshows. Naast modeontwerper was hij fotograaf en parfumeur.

'Mode is prachtig'

In 2002 stopte Mugler als ontwerper. “Mode is prachtig, het is 3D-kunst op een mens. Maar het was niet genoeg, wat de reden is dat ik op ander manieren wil gaan creëren”, zei hij er destijds over. Hij werd regisseur bij de Cirque du Soleil-show Zumanity. Hij kon de modewereld echter niet achter zich laten en ging dus ook aan de slag als kostuumontwerper voor die productie.

In 2009 werd hij artistiek adviseur voor de I Am… World Tour van Beyoncé en ontwierp hij kleding voor die tour. Daarna volgde een lange tijd zonder ontwerpen, maar in 2019 onderbrak hij dat ontwerppensioen om een jurk voor Kim Kardashian te maken. Die jurk droeg zij naar het bekende Met Gala.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MUGLER (@muglerofficial)

Op de Instagram-pagina van Muglers bedrijf is een eerbetoon aan hem gedeeld, naast een zwart-witportret. “Wij als House of Mugler zijn diepbedroefd om te moeten mededelen dat Mr Manfred Thierry Mugler is overleden. Hij was een visionair die met zijn verbeelding als een ontwerper, parfumeur en beeldenmaker mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd om meer van zichzelf te laten zien en groots te dromen.” Waaraan Mugler is overleden, is niet bekend gemaakt.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress