Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tim Hofman biedt excuses aan voor oude vrouwonvriendelijke opmerkingen

‘Ik schaam me daarvoor.’

Premiere van de bioscoopfilm ANNE+

Tim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij in het verleden heeft gemaakt. Dit deed hij naar aanleiding van een video die sinds zaterdag de ronde doet op social media. In de video maakt Tim onder meer seksueel getinte opmerkingen over het uiterlijk van Zimra Geurts. Aan het AD laat Tim weten zich hiervoor te schamen. 

Ongepaste opmerkingen 

In de video is te zien dat Tim op een interview met playmate Zimra Geurts wacht. Voorafgaand aan het gesprek maakt hij de opmerking: ‘Die moet met iedereen op de foto, omdat ze net even wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland. Tijdens zijn interview met Zimra geeft hij haar vervolgens de tip om een tiet te laten zien. 

In de video komt ook een gesprek met Anna Nooshin aan bod. Hierin vraagt de presentatrice naar de cultuur bij BNNVARA en vertelt Tim dat er achter de schermen weleens intiem contact is tussen collega’s. Ook biecht hij op weleens met medewerkers van BNN te hebben getongd. 

‘Excuses zijn gepast’ 

Aan het AD laat Tim weten zich te schamen voor de opmerkingen. Daarbij vertelt hij dat de beelden met Zimra Geurts zo’n tien jaar oud zijn, en werden geschoten in de tijd dat hij nog voor het programma Spuiten en Slikken werkte. 

“Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en vandalisme”, deelt Tim. “Het was fout en excuses zijn gepast.” 

The Voice

Na maandenlang onderzoek van Tim en zijn BOOS-team verscheen afgelopen donderdag de veelbesproken aflevering over misstanden bij The Voice of Holland. Hierin kwamen tientallen gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjacht aan het licht. Onder anderen The Voice-coaches Marco Borsato, Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. RTL stopte per direct met het huidige seizoen van The Voice en liet weten samen met producent ITV een onafhankelijk onderzoek te doen naar de misstanden. 

Bron: AD, MetroNieuws, Linda | Beeld: BrunoPress