Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

John de Mol diep door het stof om reactie in uitzending BOOS

De Talpa-baas zegt erg geschrokken te zijn van alle reacties.

Perikelen rondom The Voice of Holland

De verklaring van tv-baas John de Mol in de uitzending van BOOS deed veel opwaaien. In een nieuwe verklaring laat hij weten spijt te hebben van zijn woorden.

BOOS

"Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag", begint De Mol zijn verklaring. In de aflevering van BOOS reageert De Mol over het seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice, op het moment dat hij daar aan het roer staat. Zo worden onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Hoewel de Talpa-baas de nadruk legde op hoe belangrijk het is dat vrouwen zich melden, sprak hij niet over de verantwoordelijkheid van de daders.

Advertentie in AD

De Mol kreeg door zijn reactie heel Nederland over hem heen, waaronder de vrouwelijke medewerkers van zijn bedrijf. In een advertentie van het AD stond namelijk bericht van hen: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." In zijn verklaring laat De Mol weten direct met de vrouwen in gesprek te zijn gegaan.

'Ik reken het mezelf aan'

"Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbijgegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen. Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren", stelt een geschrokken De Mol. "Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100 procent inzetten om dit te veranderen."

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress