Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Presentatrice Tess Milne doet boekje open over ervaring met John de Mol

'Toen werd ik door John de Mol jarenlang op de zwarte lijst gezet'

Net als de rest van Nederland keek ook presentatrice Tess Milne gister met veel verbazing naar de aflevering van BOOS over de misstanden bij The Voice of Holland. Via Instagram Stories doet Tess vervolgens een boekje open over haar ervaring met John de Mol.

Bericht op Instagram

Instagram ontplofte gister door alle steunbetuigingen aan slachtoffers, meningen van kijkers en allerlei andere berichten over de aflevering van BOOS. Ook Tess liet van zich horen: "Behoorlijk van de leg door de uitzending van gister. Voor iedereen met een soortgelijke ervaring, take it easy vandaag."

De aflevering zette Tess aan het denken, aangezien de presentatrice een tijd geleden een vervelende ervaring met televisieproducent John de Mol meemaakte. "Het doet me denken aan de tijd dat ik Sterren Dansen op het IJs presenteerde."

Op de zwarte lijst

"Ik was doodziek en kreeg backstage zware verdovingsmiddelen aangeboden, want 'the show must go on'. Mijn man is er toen tussen gesprongen", gaat ze verder. "Toen ik aangaf dat, hoe mooi de kans ook was, het programma niet bij me paste, werd ik door John jarenlang op een zwarte lijst gezet."

"Als je een veilige werksfeer wil creëren, moet je daar misschien beginnen. Je moet mensen niet bannen omdat ze een andere mening hebben dan jij."

'Slachtoffers hoeven helemaal niks'

Tess sluit haar bericht af met de hoop dat er "lessen geleerd gaan worden", zodat er sprake van blijvende verandering bij de tv-zender zal zijn. "Slachtoffers hoeven helemaal niks. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij de daders."

Bron: Instagram @tessmilne_ | Beeld: BrunoPress