Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: Instagram begint trial met betaalde abonnementen

Zou jij betalen voor de content van je favo influencer?

Als fervent gebruiker van Instagram zien we de laatste tijd steeds vaker reclames en advertenties voorbijkomen in de app. Met wereldwijd meer dan een miljard gebruikers is dat natuurlijk een heel slimme move. Maarre, daar blijft het niet bij. Instagram gaat namelijk een test uitvoeren met betaalde abonnementen.

Betalen voor Instagram

Voor je denkt: o jee, Instagrammen gaat me in de toekomst geld kosten, het valt gelukkig wel mee. Instagramdirecteur Adam Mosseri liet weten – op Twitter, dat dan weer wel – dat het gaat om abonnementen op influencers.

Instagram wordt momenteel door veel influencers ingezet om er hun boterham mee te verdienen. Ze zijn er 24/7 mee bezig, maar een stabiel inkomen hebben ze niet. Mosseri laat weten dat Instagram hen een voorspelbaarder inkomen wil bieden. “Abonnementen zijn een van de beste manieren om een voorspelbaar inkomen te vergaren. Op een manier waarbij het niet gekoppeld is aan hoeveel bereik je hebt of hoeveel je plaatst – want dit gaat onvermijdelijk op en neer.”

https://twitter.com/mosseri/status/1483867380878958593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1483867380878958593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmarieclaire.nl%2Fartikel%2F497753%2Finstagram-start-trial-met-betaalde-abonnementen%2F

Hoe het werkt

Mosseri vervolgt dat de eerste versie een test betreft, die alleen nog maar in de Verenigde Staten uitgevoerd zal worden onder een klein aantal creators. Het betekent overigens niet dat de ‘gewone’ volgers hen dan niet meer kunnen volgen. Abonnementen zorgen er wel voor dat geabonneerden meer content van hun favoriete influencers kunnen zien. Zo kan een creator – zoals Mosseri de influencers noemt – bijvoorbeeld exclusief live gaan voor geabonneerde volgers.

Naar verloop van tijd hoopt Mosseri uit te breiden met deze features, maar of het gaat aanslaan is natuurlijk nog maar de vraag.

Bron: Twitter @mosseri, Marie Claire | Beeld: BrunoPress