Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Esmee Denters over Marco Borsato: 'Hij kneep in mijn bil'

Via Instagram Stories deelt de zangeres openhartig haar verhaal.

In de uitzending van BOOS waar de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht komen, wordt ook over Marco Borsato gesproken. Zangeres Esmee Denters deelt na het zien van de BOOS-aflevering een uitgebreid bericht via Instagram Stories. De zangeres heeft naar eigen zeggen ook een vervelende ervaring met Marco meegemaakt. 

The Voice UK

Esmee deed nooit mee aan de Nederlandse versie van The Voice of Holland, maar nam deel aan de Britse variant van het programma. “Ik ben er na mijn deelname achter gekomen hoe nep de show is”, stelt ze in haar bericht op Instagram. “Het programma gaat meer om de macht die de coaches hebben dan om de talenten zelf.”

Esmee heeft tijdens haar deelname aan het programma geen naar gedrag meegemaakt, maar kreeg wel regelmatig te maken met flirterige opmerkingen achter de schermen. “Ik ben nadat ik er in de knock outs uitlag vaak door de Nederlandse Voice benadert om mee te doen, maar ik wist dat dit niets voor mij was, ik had er geen goed gevoel bij.”

Marco Borsato

De zangeres is na het zien van de aflevering van Tim Hofman en zijn team behoorlijk in shock. “Het is een schande hoe de mannelijke coaches in Nederland misbruik hebben gemaakt van hun positie.” Ook laat Esmee weten dat ze niet verbaasd is. 

“Ik heb Marco (Borsato, red.) een keer in het echt ontmoet en hij kneep vanuit het niets in mijn bil. We stonden op het podium na een optreden. Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond.” 

‘Stel je niet aan’

Esmee was naar eigen zeggen enorm geschrokken en trok bij haar manager aan de bel. Destijds kreeg ze te horen dat ze zich niet aan moest stellen. “Hij zei: ‘Stel je niet aan, zie het als een compliment.’ Dus ik heb er toentertijd niets over gezegd. Het maakt niet uit hoe beroemd iemand is, dit gedrag moeten we niet excuseren.” 

Bron: Instagram @esmeedenters | Beeld: BrunoPress